Pont pentru tineri oferit de Ion Țiriac. Cum pot să facă o avere considerabilă. E nevoie doar de mult curaj și micile economii

Bădulescu Silvian / 26.12.2021, 19:02
Pont pentru tineri oferit de Ion Țiriac. Cum pot să facă o avere considerabilă. E nevoie doar de mult curaj și micile economii

Ion Țiriac, fost jucător de tenis și, în prezent, unul dintre cei mai bogați români, a oferit, în cadrul unui interviu, un sfat pe care l-ar da tinerilor antreprenori din România.

„I-aș îndemna să privească înapoi în timp”

Acesta a îndemnat tânăra generație să privească mai atent către istoria omenirii.

Cărțile sunt bune. Școala este bună. Dar după ce termini școlile astea, te lovești cu capul de ceva puternic. Se numește viață. Așa că du-te și fă-o! Murdărește-ți mâinile! Asta e viața.

I-aș îndemna să privească înapoi în timp. Pentru a studia istoria. Pentru a înțelege de unde vine toată lumea, unde sunt acum și încotro ar putea merge. Nu numai țările, dar și oamenii și companiile.

Mai apoi, acesta a declarat că, dacă ar mai fi tânăr, el s-ar muta în China, una dintre marile puteri de pe glob.

În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire, sau din păcate, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți încât doar consumul îi poate face prima țară din lume. Dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China” a declarat acesta pentru ziare.com.

„Singurul lucru pe care îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată”

Acesta a vorbit și despre perioada copilăriei sale. În vârstă de 82 de ani, el a prins atât cel de-al Doilea Război Mondial, consecințele acestuia, precum și primii ani ai comunismului în România.

Nu i-aș putea spune nimic pentru că sunt epoci diferite. Până și Ilie Năstase, care e cu șapte ani mai mic decât mine, a trăit altfel. Eu sunt băiatul cu războiul. Am trăit războiul cu tot ce a însemnat, bombe, avioane. Și am trăit și prin anii 1950, care au fost ani grei, din toate punctele de vedere. Dar lucrurile au mers mai departe și nu pot regreta nimic”.

Nu în ultimul rând, fostul tenismen a subliniat și lucrul cel mai important pe care consideră că l-a pierdut, de-a lungul vieții.

Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 08:00 dimineața, să termin la 17:00, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și asa mai departe”.

În prezent, el deține afaceri în domeniul bancar, al asigurărilor, importurilor și a comerțului cu mașini. De asemenea, el are deschis la Otopeni un muzeu unde pot fi admirate cele 170 de mașini de epocă pe care le deține acesta.

Cu o avere estimată la peste 2 miliarde de euro, Țiriac are și proiecte pentru oamenii cu mai puțin noroc. Omul de afaceri a înființat, la Brașov, în orașul natal, un centru care are în îngrijire peste 100 de copii orfani și bătrâni fără posibilități financiare.

Tags: