Pornim cu un handicap uriaș în meciul cu Germania. Teoretic, doar un singur fotbalist e mai bun decât tot lotul României

Dragos Stefanescu 08.10.2021, 12:22
Pornim cu un handicap uriaș în meciul cu Germania. Teoretic, doar un singur fotbalist e mai bun decât tot lotul României

Echipa națională a României are în luna octombrie două meciuri de foc în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. ”Tricolorii” vor da piept diseară cu Germania , iar pe 11 octombrie vor înfrunta Armenia. Datorită diferenței mari între cotele celor două echipe, naționala lui Rădoi pornește cu un handicap uriaș în meciul cu Germania.

Handicap uriaș în meciul cu Germania

În această seară, naționala de fotbal a României va înfrunta la Hamburg echipa Germaniei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Pentru ”tricolori”, meciul cu echipa lui Hansi Flick va fi extrem de greu, având în vedere valoarea fotbaliștilor germani.

Potrivit celor de la Transfermarkt, cei 23 de jucători ai „Mannschaft-ului” valorează, în total, 903,5 milioane de euro.

De cealaltă parte, lotul lui Mirel Rădoi are o valoare totală de doar 84,2 milioane de euro. Dacă facem o comparație, Joshua Kimmich, cotat la 90 de milioane de euro, este mai scump decât întreg lotul României. Mijlocașul lui Bayern Munchen este cel mai scump jucător din lotul Germaniei.

Cel mai ieftin jucător al Germaniei ar fi în topul nostru

Cel mai ieftin component al Germaniei este fundașul stânga David Raum (23 de ani). Acesta este cotat la 8,5 milioane de euro.

Cel mai scump fotbalist din lotul României este mijlocașul lui Cagliari, Răzvan Marin.

Potrivit Transfermarkt, el este cotat la 15 milioane de euro. Valentin Mihăilă este al doilea cel mai bine cotat jucător român. Fotbalistul de la Parma este evaluat la 8,5 milioane de euro. Cel mai ieftin „tricolor” este fundașul dreapta Andrei Rațiu, de la Huesca, cotat la doar 300.000 de euro.

Ca valoare de piață, lotul Germaniei este al doilea din lume, în urma Franței. Campioana mondială și europeană are un lot cotat la 977 de milioane de euro.

Cote neverosimile la pariuri pentru meciul Germania-România

Pentru meciul de dintre Germania și România, casele de pariuri au oferit cote uluitoare. Astfel, elevii lui Mirel Rădoi au cota 21 pentru o victorie în meciul contra Germaniei.

Fostul internațional Ilie Dumitrescu nu și-a putut ascunde uimirea când a văzut diferențele imense a cotelor celor două echipe.

Se merge pe nucleul de la Bayern, este și normal, Hansi Flick vine de la Bayern, au lucrat împreună, s-a văzut imediat de cum a fost instalat și pe ce formulă a mers.

Eu mă uitam astăzi pe cotele de la pariuri: 21 pentru victoria României! 21! Eu nu cred că a mai fost vreodată. Și 1.12 pentru Germania. Deci 21 mi se pare…

Cum îmi explic eu cota asta? E un dezechilibru foarte mare. N-am mai văzut cota asta, nu știu, dar nu-mi aduc aminte ca vreodată selecționata noastră să aibă cota asta. Niciodată! CFR a avut cotă 13 cu Roma. Dar să ai 1.12 cu 21, mi s-a părut ceva…”, a spus Ilie Dumitrescu la Digisport.

Urmăriți Playsport.ro și pe