Portarul cu dublă cetățenie, româno-israeliană, gafa serii în Champions League

Ioan Valentin Oprea 20.09.2023, 10:36
Portarul cu dublă cetățenie, româno-israeliană, gafa serii în Champions League

Steaua Roşie Belgrad a fost la un pas, marţi seară, de a furniza una dintre cele mai mari surprize ale ultimelor ediţii de Champions League.

Sârbii au rezistat eroic, timp de o repriză întreagă, pe „Etihad Stadium”, iar, cu câteva secunde înainte de intrarea la cabine, au detonat bomba prin Bukari. City-Red Star a fost 0-1 la pauză şi întreaga lume era cu ochii pe ex-iugoslavi.

Erou al primelor 45 de minute ale întâlnirii de la Manchester a fost portarul Omri Glazer. Goalkeeper-ul româno-israelian a fost înger păzitor pentru sârbi şi a avut mai multe intervenţii apreciate.

Înger în prima repriză, demon în partea secundă

Nu s-a mai întâmplat la fel însă în partea secundă. Glazer a început ezitant şi a scăpat o minge în faţă, la fel cum a făcut-o la Bucureşti, la golul lui Denis Alibec, dar Erling Haaland l-a iertat de această dată.

A venit apoi gafa monumentală din minutul 60. Pe o centrare simplă a lui Julian Alvarez, venită dintr-o lovitură liberă din lateral, Glazer a ieşit cu întârziere din poartă şi, în încercarea disperată de a boxa mingea, acesta a ratat ţinta, iar balonul a intrat în poartă.

S-a făcut 2-1 pentru „cetăţeni”, iar visul Stelei Roşii Belgrad de a obţine un rezultat mare pe „Etihad Stadium” s-a încheiat abrupt. Glazer e la Red Star de mai puţin de trei luni.

E cel mai scump portar din istoria Stelei Roşii

Portarul titular al reprezentativei Israeului a ajuns, în 1 iulie, la Belgrad, iar sârbii au plătit atunci 1,2 milioane de euro pentru a obţine semnătura sa.

Transferul s-a perfectat la insistenţele lui Bakhar, actualul antrenor principal al Stelei Roşii, un tehnician israelian care a condus-o de pe margine, sezonul trecut, pe Maccabi Haifa.

Alb-roşiii nu au mult timp la dispoziţie pentru a-şi linge rănile după eşecul din Albion, 1-3. Peste numai o săptămână, Crevna Zvezda va avea parte de marele derby cu Partizan. Trupa lui Glazer nu-şi mai permite niciun pas greşit în campionat, după ce a a înregistrat deja două eşecuri în primele şapte etape.

Urmăriți Playsport.ro și pe