Portarul pe care Duckadam îl vedea titular la națională, ignorat de Iordănescu. Nu e nici măcar în lotul pentru Andorra și Belarus

Alex Matei 18.03.2023, 00:24
Portarul pe care Duckadam îl vedea titular la națională, ignorat de Iordănescu. Nu e nici măcar în lotul pentru Andorra și Belarus

Edward Iordănescu a stabilit cei 26 de jucători pentru acțiunea Andorra – Belarus. Printre cei 3 portari chemați nu se numără și Valentin Cojocaru, deși numele goalkeeperului de la Leuven fusese inclus pe lista stranierilor preconvocați.

Expertul PlaySport Helmut Duckadam a făcut o analiză a situației goalkeeperilor aflați în atenția lui Iordănescu Jr. În viziunea lui Duckadam, Moldovan de la Rapid n-ar fi prins lotul. Dacă ar fi fost el în poziția de a face alegeri, fostul mare portar al Stelei ar fi început chiar cu Cojocaru ca număr 1.

Florin Niță, Ionuț Radu și Horațiu Moldovan sunt cei 3 goalkeeperi pe care va miza Iordănescu în următoarele două săptămâni. Trecut pe la FCSB și Farul, Cojocaru a jucat în ultimii doi ani pentru Dnepr și Feyenoord, iar în vară a trecut în Belgia, la Leuven.

„După ultima greșeală de la meciul cu Farul, s-ar putea ca Moldovan să piardă și poarta Rapidului. Eu nu-l văd la națională acum. Văd 3 portari acolo: Niță, Radu și Cojocaru. Eu sper să vină Cojocaru, am auzit că joacă meci de meci în Belgia. Cu el aș începe. I-aș da șansa de a juca. La portari stăm excelent. Avem și la națională, dar și pentru alte două, 3 echipe în plus.

Mulți au apărut datorită regulii U21. Îmi place și Popa de la Voluntari. A avut o perioadă mai slabă, dar văd că și-a revenit. Toți portarii din România au, însă, o mare problemă. Nu au curaj suficient să iasă pe centrări. Iau goluri din 2-3 metri pentru că le e frică să iasă, să nu greșească. La Radu, nu e așa. E curajos, a mai greșit, dar iese pe centrări și asta e fantastic.

Aioani a fost unul ditre cele mai bune transferuri când l-a luat Hagi. E un portar foarte bun, dar nu-l văd titular la națională. Dar, în lot, ar putea să fie. Și Târnovanu e foarte bun. Să nu uităm câte intervenții a avut, că fără el Steaua nu era unde e acum. Vlad a fost forțat, a greșit o dată și încă o dată, acum nu mai joacă. El trebuia să meargă undeva și să joace. I-a convenit salariul, acum cred că regretă faptul că a rămas”, a spus Duckadam pentru PlaySport.

Helmut Duckadam, transfer stelar în echipa PlaySport

Duckadam va fi invitat în fiecare săptămână la PlaySport Live. Următoarea sa apariție în emisiunea moderată de Sorin Chiriac va fi marți, de la 6 seara.

Urmăriți Playsport.ro și pe