”Portughezul” Abramovich are probleme cu justiția! A vrut să fie conațional cu Ronaldo, dar procurorii au intrat pe fir

Ștefănescu Dragoș 20.01.2022, 10:33
”Portughezul” Abramovich are probleme cu justiția! A vrut să fie conațional cu Ronaldo, dar procurorii au intrat pe fir

Patronul lui Chelsea, Roman Abramovich, are probleme cu justiția din Portugalia. Se pare că miliardarul a primit în mod ilegal cetățenia portugheză.

Roman Abramovich are probleme cu justiția din Portugalia

Miliardarul rus Roman Abramovich este implicat în această perioadă într-o controversă de amploare în Portugalia. Justiția portugheză a deschis o anchetă cu privire la procedura de naturalizare a lui Roman Abramovici. Patronul lui Chelsea a beneficiat astfel de o lege de despăgubire pentru descendenţii evreilor expulzaţi în secolul al XV-lea.

Parchetul General al Republicii a confirmat miercuri „deschiderea unei anchete legate de subiectul amintit”, de care a fost însărcinat parchetul din Lisabona. Această investigaţie se adaugă unei anchete interne a Institutului Registrelor şi Notarilor (IRN), care i-a acordat lui Abramovici naţionalitatea portugheză în aprilie anul trecut. Astfel, miliardarul a beneficiat de o lege adoptată de Portugalia în anul 2013. Aceasta le permite tuturor descendenţilor evreilor sefarzi, persecutaţi şi expulzaţi la sfârşitul secolului al XV-lea, să obţină naţionalitatea portugheză.

Un certificat atestându-i pe strămoşii lui Abramovich a fost eliberat de către Comunitatea israelită din Porto. Rabinul Daniel Litvak susține că anchetele în curs de desfăşurare „par pozitive pentru a pune capăt teoriilor nefondate”, făcând aluzie la zvonurile care sugerează că Abramovici ar fi putut beneficia de un tratament de favoare.

Lux și extravaganță la bordul avionului privat

Averea lui Roman Abramovich îi permite să nu se gândească de două ori atunci când își dorește încă „o mică jucărie”. Abramovich deținea deja un avion privat de 80 de milioane de dolari. Totuși, miliardarul a considerat că iar sta mai bine într-o aeronavă exclusivistă de 300 de milioane de dolari.

Este vorba despre un Boeing 787 Dreamliner de 248 de locuri. Aeronava a fost transformată într-un apartament de lux de 50 de locuri. Se pare că modificările și toate îmbunătățirile aduse l-au costat pe șeful celor de la Chelsea nu mai puțin de 102 milioane de dolari.

Roman Abramovich a decis să cumpere acest avion după ce compania PrivatAir, cea pentru care a fost construită aeronava, a dat faliment în 2018. Din cele 50 de locuri, doar 30 sunt dedicate oaspeților, iar restul de 20 sunt împărțite în 10 pentru personalul de securitate și 10 pentru angajați. Avionul arată ca un apartament de lux, având chiar și un dormitor spațios, o baie generoasă și o sufragerie uriașă. Prețul pentru o oră de zbor cu Boeing 787 ajunge la cel puțin 74.000 de dolari. La un calcul simplu, un zbor Londra – New York, adică opt ore de zbor, costă aproximativ 600.000 de dolari.