Poveste fabuloasă cu Mircea Lucescu. Cum au reacționat brazilienii când a aplicat în Ucraina „rețeta” de la naționala României: „I-am prins!” EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir / 21.12.2021, 18:07
Poveste fabuloasă cu Mircea Lucescu. Cum au reacționat brazilienii când a aplicat în Ucraina „rețeta” de la naționala României: „I-am prins!” EXCLUSIV Playsport Live

Mircea Lucescu (76 de ani) a dezvăluit în cadrul emisiunii Playsport Live un episod neștiut despre reacția pe care au avut-o starurile lui Șahtior atunci când a încercat să aplice și la fosta sa echipă „rețeta” de la naționala României sau de la Dinamo.

Pasiunea lui Mircea Lucescu pentru artă nu mai este un secret pentru nimeni. Unul dintre cei mai buni antrenori români din istorie și-a clădit un nume în lumea fotbalului și prin metodele aplicate la echipele pe care le-a pregătit de-a lungul carierei. Iar actualul tehnician a știut întotdeauna să îmbine profesionalismul și pasiunea de pe terenul de joc cu interesul pentru cele din cultură sau știință.

Poveste fabuloasă cu Mircea Lucescu. Cum au reacționat brazilienii când a aplicat la Șahtior „rețeta” de la naționala României

Mircea Lucescu a revenit în Ucraina în 2020. Antrenorul încearcă să reînnoade la Kiev tradiția unei echipe de renume în Europa. Dinamo. Totul, după ce a cucerit cam tot ce se putea cuceri la cârma marii rivale Șahtior Donețk.

Il Luce a vorbit pentru Playsport Live despre relația sa cu jucătorii, iar una dintre poveștile carierei sale este legată de timpul petrecut în afara terenului.

„E plăcut să faci o discuție în prezența atâtor lucruri frumoase, sigur. Ați ales un loc… în afară de faptul că îmi face plăcere, cred că este și foarte cunoscut istoric.

Pasiunea mea pentru fotbal este cea mai importantă. În rest, încerc să îmi acopăr timpul pe care îl am la dispoziție cu alte preocupări, mai ales preocupări care să mă relaxeze.

Urmăresc și acest lucru, știți foarte bine, știți poveștile la echipa națională, jucătorii echipei Dinamo sau cei de la Corvinul, îi duceam pe la muzee, era foarte important pentru ei să vadă și altceva. Dar cred că făceam foarte bine”, a povestit Mircea Lucescu pentru Playsport Live, într-un interviu acordat lui Justin Gafiuc.

Mircea Lucescu, „fentat” de brazilienii lui Șahtior

Mircea Lucescu a fost de 8 ori campion al Ucrainei la cârma lui Șahtior Donețk. Cu fosta echipă a lui Răzvan Raț a uimit și Europa, atunci când, în 2009, câștiga Cupa UEFA.

Il Luce crease o adevărată colonie braziliană la Donețk, iar sud-americanii nu au primit întotdeauna cu foarte mare simpatie metodele antrenorului român. O povestește foarte amuzat însuși Mircea Lucescu.

„Mi-aduc ca înainte de Campionatul European din Franța (Campionatul European 1984 – n.r.), am făcut un turneu la Paris, cu un an înainte, turneu pe care l-am și câștigat, cu PSG, cu Botafogo și nu mai știu cine era… Și atunci i-am dus.

În afară de faptul că i-am dus și pe Champs-Elysees, seara după meci, să îl cunoască și să cunoască și faimoasele restaurante de pe Champs Elyseees… În afară de asta, i-am dus și la muzeu și am încercat să le explic.

Lucescu: Sunt și alte lucruri care îi pot pasiona pe fotbaliști

Asta am făcut-o și cu brazilienii de la Șahtior, numai că acolo i-am dus în Scoția, jucam un meci cu Celtic, și cu o zi înaintea am programat o vizită. Acum, mai puțin muzee, mai mult un tur al orașului, cu ghid, lucruri importante de cultură, de tradiție.

Eee, înainte, cum și eu eram foarte pasionat de muzee, i-am dus la Glasgow și am intrat pe o parte, era muzeul și de pictură și de mobilier vechi scoțian, era mai amestecat așa… și ei au intrat pe o parte și direct pe partea cealaltă să iasă.

Numai că unul dintre băieți mi-a spus și m-am dus, am ocolit clădirea aia și i-am prins. Am râs, dar cred că i-a ajutat și până la urmă au avut și ei ce povesti acasă. Nu poți să te duci acasă și să te întrebe băiatul, copilul, fată unde ai fost și să le povestești doar de un hotel și un teren de fotbal.

Mai sunt și alte lucruri frumoase și interesante care ar trebui să îi pasioneze pe jucătorii de fotbal”, a mai spus Mircea Lucescu la Playsport Live.

Mircea Rednic și Ioan Andone i-au călcat pe urme

Il Luce și-a amintit și de anii de început ai carierei de antrenor. Atunci, între cei care l-au urmat nu doar pe drumul fotbalului, dar și al pasiunii pentru artă, au fost și Mircea Rednic, actualul antrenor al lui Dinamo, sau Ioan Andone.

„Mulți dintre ei (cei de la națională – n.r) au rămas pasionați și datorită soțiilor lor. Andone, Rednic, sunt convins că și mulți alții, dar de ei știu precis. Ceea ce e un lucru foarte bun, important, pentru că asigură în familie o continuitate și un anumit mod de a vedea viața”, a mai povestit Mircea Lucescu la Playsport Live.