Povestea „gunoierului” N’Golo Kante, omul care a făcut-o pe Chelsea Londra „stăpâna” cluburilor din Europa

Sorin Chiriac 30.05.2021, 11:00
Povestea „gunoierului” N’Golo Kante, omul care a făcut-o pe Chelsea Londra „stăpâna” cluburilor din Europa

N’Golo Kante, mijlocașul „gunoier” care a făcut-o pe campioana Chelsea să strălucească în finala Ligii Campionilor. Francezul desemnat jucătorul finalei din acest an are o poveste de viață impresionantă. O tragedie l-a determinat să fie printre cei mai buni.

N’Golo Kante, o anti-vedetă celebră

Kante(30 de ani) a avut o evoluție excelentă în finala Ligii Campionilor și acest lucru a fost remarcat și de observatorii tehnici ai UEFA, John Peacock și Patrick Vieira. În finala disputată pe Dragao din Porto, Havertz a înscris unicul gol al partidei în minutul 42.

Probabil nu mulți știu că omul meciului din finala contre Manchester City a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de la Mondialul din 2018. Încă de atunci el a demonstrat că este unul dintre cei mai buni închizători din lume. Franța a reușit să câștige marele trofeu după ce a bătut Croația cu 4-2.

Jucătorul cu „trei plămâni” este o persoană timidă și extrem de retrasă, iar acest lucru s-a văzut în momentul în care echipa sa a primit marele trofeu. Cu toate că merita din plin să se bucure de victorie, Kante a fost prea timid să ceară trofeul pentru a-și face, probabil, cea mai dorită poză din carieră. Steven Nzonzi a dezvăluit ulterior că N’Golo Kante a fost la un pas să rateze fotografia de care o să fie mândru toată viața pentru că n-a vrut să-și deranjeze colegii care deja începuseră să petreacă. „Ce erou!”, au scris ziarele la acea vreme, menționând că Nzonzi și-a văzut colegul care ezita să ceară trofeul așa că i l-a oferit pentru a se putea bucura de marea victorie.

„Gunoierul” care a ajuns să cucerească fotbalul la cel mai înalt nivel

N'Golo Kante aduna gunoaie înainte să ridice marele trofeu
N’Golo Kante aduna gunoaie înainte să ridice marele trofeu

Francezul de 30 de ani avea o viață total diferita înainte de a juca fotbal la cel mai înalt nivel. În urmă cu mai bine de 20 de ani, Kante își câștiga existența împreună cu tatăl său strângând gunoaiele de pe străzile din Paris. Din nefericire, la aproximativ 11 ani și-a pierdut tatăl.

Poate că pentru mulți pare o poveste ruptă din filme dar este adevărată. Sărac și fără tată, omul meciului din finala Ligii Campionilor a reușit să aibă puterea de a munci pentru a fi un fotbalist de succes așa cum a visat. În 2012 el debuta în Ligue 2 la Boulogne, iar după numai trei ani ajungea în Premier League la Leicester.

N’Golo Kante statistici 2020-2021:

Liga Campionilor 2020-2021: 13 meciuri.

Premier League 2020-2021: 30 de meciuri.

League Cup 2020-2021: un meci.

Urmăriți Playsport.ro și pe