Povestea de film a lui Compagno: de la sărăcie la viață de lux și sute de mii de euro la FCSB: „Trăiam cu 400 de euro pe lună”

George Drafta 27.02.2023, 16:30
Povestea de film a lui Compagno: de la sărăcie la viață de lux și sute de mii de euro la FCSB: „Trăiam cu 400 de euro pe lună”

Când a ajuns în fotbalul românesc, Andrea Compagno era un necunoscut pentru aproape toţi iubitorii sportului rege din România.

Doar pariorii înrăiţi ar fi putut să dea întâmplător de el în San Marino, acolo unde juca pentru Trei Fiori, înainte să vină la FC U Craiova în vara lui 2020.

Atunci oltenii erau în Liga 2, dar primul sezon petrecut pe plaiuri mioritice avea să îi confirme potenţialul fotbalistic. Totuşi, afirmarea definitivă a venit odată cu startul actualei stagiuni, în care italianul l-a „obligat” practic pe Gigi Becali să îl transfere în schimbul a 1,5 milioane de euro.

Compagno, în triocul alb-albastru al celor de la FC U Craiova
Compagno, în triocul alb-albastru al celor de la FC U Craiova

Jucătorul de 26 de ani devenise golgheterul României, statut păstrat până când Dugandzic l-a depăşit în acest început de an 2023. Croatul a izbutit două hattrickuri consecutive în meciurile Rapidului de pe teren propriu.

I s-a schimbat viaţa

Venirea în România i-a schimbat viaţa lui Compagno nu doar din punct de vedere sportiv. Recent, peninsularul a vorbit despre viaţa sa de până la transferul în Bănie în urmă cu doi ani şi jumătate. Şi cum era obligat să fie atent la cheltuielile pe care le făcea pentru a nu acumula datorii foarte greu de rambursat.

Andrea Compagno, în tricoul celor de la FCSB
Andrea Compagno, în tricoul celor de la FCSB

”Am considerat că un transfer în străinătate îmi poate accelera creșterea. Am fost la Craiova în liga a doua, am promovat și am marcat 12 goluri anul următor. Apoi, FCSB  m-a cumpărat cu 1.5 milioane de euro. Am jucat în Conference League și am marcat. Toate visurile pe care le-am avut când mergeam la supermarket cu calculatorul în mână să nu cheltuiesc mai mult de 400 de euro pe lună mi s-au îndeplinit.

Atât în Craiova cât și în București am întâlnit multă pasiune. Sunt oprit pentru poze pe stradă, mi se fac multe complimente. București este un oraș mare și stadioanele sunt pline, de multe ori cu peste 200.000 de oameni. La derby-ul cu Rapid au fost 33.000. În Serie A, dacă dai la o parte cluburile mari, nu se întâmplă asta. Este evident că FCSB este o echipa mare cu un trecut important”, s-a destăinuit Compagno, pentru Cronache Di Spogliatoio.

Trecut în anonimat

Cota lui Compagno este de 1,4 milioane de euro pe siteul de specialitate transfermarkt.de. Originar din Palermo, acesta a jucat la echipe din ligile inferioare italiene până în 2018, atunci când a acceptat să meragă la una din formaţiile de top din San Marino.

Italianul, pe vremea în care juca în San Marino
Italianul, pe vremea în care juca în San Marino

Iar acolo a început să marcheze pe bandă rulantă. Cu 33 de goluri în 37 de meciuri din campionatul statului liliputan, el a făcut marele salt la Craiova. Iar de acolo până la a deveni un star în Superligă a mai fost doar un pas.

Urmăriți Playsport.ro și pe