Povești fabuloase, cu Rică Răducanu și Nicu Ceaușescu! ”Venea la mine în curte, făceam un șpriț…”. Cum a ajuns locotenent major

Giosanu Catinca / 19.02.2021, 11:11
Povești fabuloase, cu Rică Răducanu și Nicu Ceaușescu! ”Venea la mine în curte, făceam un șpriț…”. Cum a ajuns locotenent major

Rică Răducanu a rememorat momentele trăite în compania lui Nicu Ceaușescu. Printre altele, fostul portar de la Rapid a vorbit despre episodul în care a ajuns locotenent major.

Povești fabuloase, cu Rică Răducanu și Nicu Ceaușescu!

Rică Răducanu a ajuns la vârsta de 74 de ani. Cu această ocazie, el și-a spus toate secretele într-un interviu acordat recent.

Fostul sportiv a povestit cum a ajuns la Steaua, dar a dezvăluit și că a dat probe la handbal, înainte să scrie istorie în fotbalul românesc.

Nicușor Ceaușescu a vorbit cu Valentin că mă ia la Steaua. M-am dus acolo, m-a chemat generalul Coman. Îl știam. L-am luat cu „Să trăiești, tăticu’!”. „Ce vrei, mă?”. „Un grad mai ca lumea, că sunt înalt așa”. Eu nu știam gradele… „Ce grad, mă?”. „Mai cu stele, așa”. Mi-a dat locotenent major din prima. M-am dus acolo și n-a mers treaba. Era schimbare de generații și m-au dat la Reșița. Dar am fugit de acolo că era șopârla cu Mateianu. Îmi plăcea stilul de la Baia Mare, dar nu mai mergea nimica. Eu nu mai puteam să fug cu ei. Mă îngrășasem și nu mai puteam.”, a povestit Rică Răducanu, în stilul caracteristic, conform GSP.

Rică Răducanu a relatat cum decurgeau antrenamentele la handbal de la clubul Dinamo din București.

M-am dus și pe la box, am încercat de toate. La handbal era nea Oprea Vlase. Încercam să ajung și eu ceva. M-am dus să dau probe. M-au primit în sală la Dinamo. La probă mă punea să fug de la o poartă la poartă și să trag. Când am tras una, s-a dus bara într-o parte. Să mor dacă te mint! La un antrenament, m-au pus ăștia din echipă ca la un șapte metri să-i trag printre picioare portarului. Așa i-am dat-o! Râdeau ăia de mine, m-a luat portarul la niște pumni. Apoi, nu m-am mai dus…”, și-a adus aminte Rică Răducanu.

Fostul mare portar a făcut parte din echipa naţională de fotbal a României, care a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, din 1970.

Rică Răducanu a jucat un sezon și la Steaua (1978-1979), după ce a fost transferat de la Sportul Studențesc
Rică Răducanu a jucat un sezon și la Steaua (1978-1979), după ce a fost transferat de la Sportul Studențesc

Rică Răducanu, despre Nicu Ceaușescu: ”Venea la mine în curte, făceam un șpriț…”

Ridă Răducanu a explicat că s-a apropiat de Nicu Ceaușescu la petrecerile la care participa și Mircea Sandu, fostul golgheter din Regie.

Eram prieten bun cu el! (n.r. cu Nicu Ceaușescu). Mergeam la șpriț, venea la mine în curte, mai beam cu Mircea Sandu, cu Kassai. La Sportul era alt stil, era altfel. Nu prea era cu rezultate sau oftică atunci când pierdeai. Cine putea să mă ia pe mine de la Rapid? I-am cerut lui Nicușor să mă bage la facultate, dar eu eram în clasa a 10-a. Le-am mai cerut și un apartament.”, a mai spus fostul mare portar, pentru sursa anterior menționată.