Povestiri despre… blaturi și pariuri!

Dan Negru 12.05.2021, 17:26
Povestiri despre… blaturi și pariuri!

Nu știu de unde să o apuc. Sepsi, subalterna Clujului, încurcă Clujul și Clinceniul, subalterna FCSB încurcă FCSB. S-o fi mutat „cooperativa” în piața pariurilor? E blat? E determinare? E nimereală?
Mă încurcă și casele mai mari și nu mă refer acum la alea de pariuri, ci la cele ale cluburilor: PSG aproape că și-a luat adio de la titlu după egalul de acu’ câteva zile, iar Barcelona ia bătaie de la Granada. Nu cred că poate sa fie o conspirație europeană a blaturilor.
Rezultatele din zilele acestea, însă, m-au convins că nimic nu mai e previzibil și că banii ăia puțini pe care-i puneam la pariuri pe cote sigure ar sta mai bine la mine în buzunar. Gata!

Neymar, Clinceni sau Messi m-au convins să mă las

Logica nu are nimic de-a face cu pariurile și istoria pierderilor sau ale câștigurilor. Industria și-a deschis porțile încă din antichitate, atunci când grecii nu s-au mulțumit să fie doar privitori pasivi ai jocurilor olimpice, ci au început să parieze pe câștigători. Romanii, însă, au transformat pariurile sportive în bussines în vremea marilor lupte cu gladiatori .
De aici până la legenda lui Rooney, care paria în cazinoul din Manchester mai bine de 5000 de dolari pe minut, ori a lui Floyd Mayweater care a pus 5 milioane pe victoria lui.
Ca sa-mi confirm statutul de zgârcit, nu pariam niciodată mai mult de 50-100 RON și, adeseori, puneam 10-20 RON , cât să văd meciurile cu alți ochi.
Nu cred că există o ocultă europeană care-l poate determina pe Neymar să joace ca și când ar fi la Clinceni sau pe aia de la Clinceni să încurce FCSB-ul doar de dragul cotelor de pariuri. Dar există blatul în sport și nu va dispărea niciodată.

O poveste cu autor… ascuns

L-am întrebat candva pe, n-o sa-i spun numele acum, un antrenor de fotbal, cum aranja meciurile, cum putea să convingă un fotbalist să nu joace la capacitate maximă într-un meci.

„Cu psihologie, Dănuț” mi-a răspuns. Un blat se aranjează din vreme, cu discuții nevinovate și cu sugestii bine țintite. La echipe e cu psihologie mai degrabă decât cu portofele.

Suspiciunea de blaturi la noi vine ori de câte ori ceva iese din cotă. Mai știți vorba, fotbalul românesc e previzibil. Slab și previzibil.
Slab cred că a rămas, dar măcar atât au reușit sa facă Clinceniul și Sepsi: să-l facă să nu mai fie previzibil. Măcar pentru moment…

Totuși, în tumultul și nebunia schimbărilor și suspiciunilor de blat, am o certitudine: Bayern și al 9-lea titlul luat în Germania. Cu nemții te pui greu. Am văzut Bayern-Porto în 2015,atunci când nemții veneau după 1-3 la Porto și când în retur ,în primele 8 minute, au dat 4 goluri. În fotbalul European, bulversat de răsturnări de clasamente și suspectat de blaturi, există, totuși, o certitudine: autocarul nemților pe care-i vezi bătuți doar atunci când sunt suiți in el…

Urmăriți Playsport.ro și pe