Prăbușire totală pentru o speranță a fotbalului românesc. A ajuns să joace la o echipă de pluton din Liga a II a

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.05.2022, 18:49
Prăbușire totală pentru o speranță a fotbalului românesc. A ajuns să joace la o echipă de pluton din Liga a II a

Mihai Popescu a avut statutul de speranță a fotbalului românesc în perioada în care evolua pentru Dinamo. Ulterior, el a ajuns în Scoția, împrumutat de clubul din Ștefan cel Mare la St. Mirren, în a doua parte a sezonului 2018-2019.

Grație faptului că a avut evoluții destul de apreciate la echipa scoțiană, dar și pentru că fusese tras pe linie moartă la Dinamo, Mihai Popescu și-a reziliat contractul cu „câinii” în septembrie 2020 și a semnat cu scoțienii de la Heart of Midlothian, echipă ce evolua la acel moment în liga a doua din Scoția.

Mihai Popescu a ajuns de la o speranță a fotbalului românesc la un jucător bun la o echipă mediocră din liga secundă scoțiană în doar câțiva ani

Mihai Popescu a pus umărul din plin la promovarea echipei în Premiership. Fundașul central român a bifat în acel sezon 18 meciuri și a marcat un go. Însă, odată cu revenirea în elita fotbalului scoțian, cei de la Hearts au decis că nu mai au nevoie de serviciile sale și l-au împrumutat la Hamilton Academical, echipă din liga a doua.

Deși este o echipă obișnuită cu prezența în Premiership și avea pretenții la promovare în acest sezon, Hamilton Academical, cu Mihai Popescu om de bază, nu a reușit nici măcar să se apropie de acest obiectiv. Echipa se află doar la jumătatea clasamentului în Championship în acest final de sezon. Pe locul 6 din 10 echipe.

Pe de altă parte, celor de la Heart of Midlothian le-a mers excelent în această stagiune, fără Mihai Popescu. Echipa și-a asigurat deja locul 3 în Premiership, în spatele granzilor Celtic și Rangers. Astfel, echipa de care aparține în continuare fostul dinamovist va evolua în sezonul viitor în Europa League. Fără îndoială, o oportunitate uriașă pentru fotbalistul român.

Însă, din păcate pentru el, se pare că nu se va putea bucura de această experiență. Cei de la Football Scotland au informat că oficialii lui Hearts nu au de gând să îi prelungească înțelegerea, care expiră la finalul acestui sezon.

Poate reprezenta fundașul central o variantă pentru Dinamo la finalul sezonului sau va alege să continue în liga a doua din Scoția?

Astfel, după ce îi va expira și împrumutul la Hamilton Academical, Mihai Popescu va rămâne liber de contract. Rămâne de văzut ce decizie va lua fundașul central cu privire la viitorul său. El ar putea alege să rămână în Scoția, poate să semneze definitiv cu Hamilton Academical, sau ar putea încerca o revenire în fotbalul românesc, poate chiar la Dinamo.

Mihai Popescu a rămas în memoria fanilor „câinilor” pentru golul marcat în iulie 2018, pe Arena Națională, contra celor de la FCSB. Atunci, cele două echipe au terminat la egalitate în Liga 1, scor 3-3, iar fundașul central a egalat pentru echipa antrenată la acel moment de Florin Bratu în minutul 89 cu o lovitură plasată de cap în urma unui corner.

Ce pierdere pentru Dinamo înaintea barajului de menținere în Liga 1. Anunțul este oficial