Prăpăd la Tottenham Hotspur înainte de meciul decisiv din Conference League! A fost descoperit un focar de Covid-19

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.12.2021, 15:39
Prăpăd la Tottenham Hotspur înainte de meciul decisiv din Conference League! A fost descoperit un focar de Covid-19

Tottenham Hotspur se află într-o situație delicată înaintea ultimului meci din faza grupelor Conference League. Echipa din nordul Londrei riscă să rateze și locul 2 în grupa G. Loc ce asigură prezența la barajul pentru accederea în optimile de finală ale celei mai noi competiții UEFA.

Echipa preluată recent de Antonio Conte a pierdut deja matematic șansa la primul loc, ce asigură calificarea directă în optimi. Acesta a fost adjudecat deja matematic de francezii de la Rennes, pe care Tottenham îi va întâlni în ultima etapă pe teren propriu.

Focar de SARS-CoV-2 la Tottenham Hotspur înaintea meciului decisiv cu Rennes din Conference League

Înaintea ultimei runde, lupta pentru locul 2 se duce între Tottenham Hotspur și Vitesse Arnhem. Cele două se află la egalitate de puncte, 7. În vreme ce ultimul loc este ocupat de slovenii de la Mura, care au doar 3 puncte.

Acestea au fost obținute etapa trecută, chiar împotriva formației engleze. Micuța echipă din Slovenia a învins gigantul londonez cu scorul de 2-1 și l-a pus într-o situație dificilă înaintea ultimei etape.

Dacă Tottenham obține cu Rennes un rezultat mai slab decât va obține Vitesse pe teren propriu contra celor de la Mura, atunci echipa lui Conte va rata orice șansă de a juca în optimile Conference League. O rușine imensă pentru o echipă care se luptă an de an pentru primele 4 locuri din Anglia. Și, mai presus de asta, era marea favorită a grupei după tragerea la sorți.

Iar dacă situația în sine nu era destul de complicată, Antonio Conte mai are și probleme mari de lot înaintea meciului cu Rennes. Potrivit thetimes.co.uk, clubul londonez se confruntă cu un focar de Covid-19. La cea mai recentă testare, șase fotbaliști și doi membri ai staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv. Fără a fi însă dezvăluită identitatea acestora.

Conform sursei citate, ei vor mai efectua un rând de teste, pentru a se evita situația ivită în octombrie la Tottenham. Atunci, doi jucători au fost depistați pozitiv, iar ulterior, în urma retestării, s-a dovedit că a fost vorba despre un „fals-pozitiv”.

Londonezii și-ar putea amâna următorul meci de Premier League

Din fericire pentru Tottenham, meciul cu Rennes nu este în pericol de a nu se disputa. Conform protocolului UEFA, o echipă are nevoie de 13 jucători valizi, dintre care minim 2 portari, pentru a putea juca un meci. Cerință în care englezii se încadrează fără mari probleme în acest moment.

În schimb, dacă se vor mai identifica și alte cazuri noi în cadrul lotului, oficialii lui Tottenham ar putea solicita amânarea meciului cu Brighton and Hove Albion de la finalul acestei săptămâni, din etapa cu numărul 16 din Premier League.

Revoluția lui Antonio Conte continuă. Ce transferuri de top vrea italianul să facă la Tottenham