Premieră pentru Messi la 34 de ani. La PSG bifează toate recordurile negative

Moldoveanu Camelia / 01.02.2022, 22:00
Premieră pentru Messi la 34 de ani. La PSG bifează toate recordurile negative

Lionel Messi bifează încă un record negativ la PSG. Presa din Franța îl critică dur, spunând că deținătorul a șapte Baloane de Aur este doar „o umbră a lui”. Eliminarea din Cupa Franței scoate în evidență și mai multe probleme pe care le întâmpină fostul jucător al Barcelonei.

„Lionel Messi, o umbră a lui”

PSG a pierdut în fața celor de la Nice după ce au ajuns la loviturile de departajare, scor 0-0, 5-6. Astfel, elevii lui Mauricio Pochettino s-au văzut eliminați din Cupa Franței la finalul unui meci mediocru.

Odată cu eșecul celor de la PSG, Messi a bifat încă un record negativ la 37 de ani, unul în premieră. În cei 17 ani petrecuți la Barcelona, Messi nu a ajuns niciodată la loviturile de departajare. În schimb, pe Parc des Princes i-au trebuit doar 5 luni pentru a executa primul lovitura de la 11 metri. A executat fără emoții și a dat gol, însă criticii l-au notat cu 4,5 pentru întreaga prestație.

Ce-i drept, Messi a mai participat la șase meciuri decise de penaltiuri, însă cu echipa națională. Cu deținătorul a șapte Baloane de Aur în teren, Argentina ajuns la loviturile de departajare de șase ori: trei victorii (cu Olanda și de două ori cu Columbia) și trei înfrângeri (cu Uruguay și de două ori cu Chile).

Lionel Messi, o umbră a lui. Chiar dacă a avut numărul său favorit în absența lui Neymar, argentinianul a fost dezamăgitor luni seară, într-un meci în care nu a reușit să fie decisiv. 10-le i se potrivește foarte bine, dar ‘numărul sacru’ nu l-a ajutat.

După o lună în care a stat în afara terenului din cauza coronavirusului, fostul jucător al Barcelonei a jucat puțin contra lui Reims, dar încă nu a apucat să își recapete ritmul-fulger care îl făcea atât de eficient în spații mici sau în jocul de tranziție”, au notat cei de la Le Parisen, publicația de „casă” a lui PSG.

Pochettino și-a semnat sentința. PSG îl demite

Cu Messi titular pentru prima dată în Cupa Franței și cu Mbappe intrat în repriza secundă, PSG a ajuns la loviturile de departajare. Nice a reușit să învingă și să elimine echipa lui Mauricio Pochettino din Cupă. Astfel, un jurnalist din Franța anunță faptul că oficialii de pe Parc des Princes i-au scris sentința tehnicianului.

Pochettino ar urma să plece de la PSG în vară, indiferent de rezultatele pe care o să le aibă în Champions League. În decizia lui Nasser Al Khelaifi au fost implicați și doi fotbaliști importanți. Mai exact, relația proastă dintre antrenorul argentinian și starurile Neymar și Messi a cântărit foarte mult în luarea acestei decizii.

După cu s-a tot zvonit, PSG și-ar fi găsit deja un alt antrenor. Este vorba despre Zinedine Zidane, liber de contract din vara lui 2021, după despărțirea de Real Madrid. Ar fi o mutare extrem de importantă și pentru ca Mbappe să mai zăbovească o vreme pe „Parc des Princes”, starul francez fiind un mare fac al legendei Zizou.