Presa internațională: Maxim ajunge la o ”forță” a Europei! Când s-ar putea oficializa transferul românului

Moldoveanu Camelia / 18.05.2021, 20:14
Presa internațională: Maxim ajunge la o ”forță” a Europei! Când s-ar putea oficializa transferul românului

Alexandru Maxim este pe cale să se transfere la o „forță” a Europei. Evoluția excelentă din acest sezon a atras atenția unei echipe mari din Turcia care îl dorește cu ardoare. Când s-ar putea oficializa transferul românului.

Maxim ar putea face pasul cel mare către o ”forță” a Europei

Alexandru Maxim este dorit cu ardoare la Beșiktaș
Alexandru Maxim este dorit cu ardoare la Beșiktaș

Potrivit Sporx.com, Alexandru Maxim este dorit cu ardoare la Beșiktaș. Fotbalistul român ar putea ajunge la o înțelegere cu noua campioană din Superligă. El nu se mai simte deloc bine după plecarea lui Marius Șumudică de la Gaziantep.

Mijlocașul în vârstă de 30 de ani a jucat 3.045 de minute în tricoul actualei echipe și a marcat pentru aceștia 16 goluri, oferind și alte trei pase de gol. Pentru această performanță, echipa care a câștigat pentru a 16-1 oară campionatul Turciei este de părere că românul s-ar potrivi de minune la echipa lor.

Dacă o să ajungă la Beșiktaș, Alexandru Maxim ar fi antrenat de Serge Yalcin. Echipa este foarte iubită în Turcia, drept dovadă stă faptul că suporterii susțin financiar clubul. Numărul 1 din campionatul turcilor are în lot fotbaliști valoroși precum: Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Domagoj Vida, Cenk Tosun sau Atiba Hutchinson.

Numărul 44 de la Gaziantep, Alexandru Maxim, are o cotă de piață de 3 milioane de euro. Acesta a fost convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Anglia și Georgia. Primul meci este programat pe 2 iunie și se joacă la Ploiești. Cel de-al doilea se va juca în Anglia pe data de 6 iunie.

Marius Șumudică, „obligat” să rupă contactul cu foștii săi jucători

Alexandru Maxim a „explodat” sub bagheta lui Marius Șumudică, cel care a părăsit pe Gaziantep, la începutul anului. Antrenorul român recunoaște că ține legătura cu foștii săi fotbaliști, însă nu își dorește să le creeze acestora probleme, mai ales că turcii sunt ochii pe toate declarații pe care acesta le oferă presei din România.

A fost ziua lui Toșca, l-am felicitat, am vorbit și cu Maxim, dar nu spun prea multe deoarece turcii sunt cu ochii pe Șumudică și pe Digi Sport și se interpretează! Întrebați-i pe ei ce se întâmplă după plecarea mea! Nu există confort, dar nu vreau să dezvolt. Toți jucătorii aduși de mine și-au pus amprenta la orice echipă. Sunt jucători și de la Rizespor care îmi dau mesaje, mi-au dedicat victoria din ultimul joc, la fel și cei de la Gaziantep”, a spus Marius Șumudică, la Digi Sport.

Acum, tehnicianul român nu are un angajament ferm. Cel mai probabil, vara acestui an îl va găsit pe fostul atacant al Rapidului la cârma unei echipe la fel de stabile din punct de vedere economic. Este de notorietate că în ultimele luni, Marius Șumudică a mai avut câteva oferte financiare importante, dar a refuzat să preia echipe aflate în plină competiție.