Președintele FRF nu exclude ca Mirel Rădoi să continue la echipa națională și după jocul din Liechtenstein: „Vom lua o decizie împreună”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.11.2021, 17:56
Președintele FRF nu exclude ca Mirel Rădoi să continue la echipa națională și după jocul din Liechtenstein: „Vom lua o decizie împreună”

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a susținut o conferință de presă în care a prezentat ultimele decizii luate de Comitetul Executiv. Ulterior, printre altele, el a fost întrebat de situația lui Mirel Rădoi, care a declarat că va părăsi echipa națională a României după meciurile din această lună cu Islanda și Liechtenstein.

Președintele FRF a dezvăluit care este stadiul negocierilor cu Mirel Rădoi

Burleanu a dezvăluit că s-a întâlnit de mai multe ori în această perioadă cu directorul tehnic Mihai Stoichiță și cu Mirel Rădoi. Aceștia au stabilit că vor comunica public decizia pe care au luat-o după aceste două ultime partide din campania de calificare la Mondialul din Qatar.

Iar Răzvan Burleanu nu a exclus posibilitatea ca Mirel Rădoi să continue în cele din urmă măcar pentru eventualele meciuri de baraj.

Pot să vă spun că au existat mai multe întâlniri la care am participat eu, directorul tehnic și selecționerul. S-a discutat și despre prelungirea contractului. Relația dintre Mirel Rădoi și FRF a fost bazată mereu pe încredere. Concluzia este că vom lua o decizie împreună după aceste două meciuri, care sunt extrem de importante pentru noi. După aceste meciuri vom comunica împreună decizia.

În momentul de față toate variantele sunt pe masă. Ne-am dorit să punem mai presus de orice interesul echipei naționale. Ne dorim ca pentru luna noiembrie să păstrăm această coeziune a echipei”, a declarat președintele FRF.

Burleanu nu a fost surprins de anunțul lui Mirel Rădoi legat de plecarea de la echipa națională

În continuare, Burleanu a spus că nu își reproșează faptul că i-a făcut contract lui Rădoi doar până în acest moment și susține că nu a fost surprins de anunțul făcut de selecționer după meciul cu Armenia.

Nu avem ce să ne reproșăm. Orice antrenor își dorește să se califice la turneul final, inclusiv să treacă prin aceste meciuri de baraj. (Legat de anunțul lui Mirel Rădoi) Nu am fost surprins, pentru că de-a lungul acestei colaborări a apărut și acest scenariu. Trebuie să înțelegem tot acest stres, această presiune la care a fost supus Mirel. A apărut acest scenariu, ‘am luat echipa națională la un meci de baraj și o las în același loc’.

În momentul de față opțiunea numărul 1 este Mirel Rădoi. Vom respecta contractul până la final, astfel că nimeni de la FRF nu va avea discuții cu un alt posibil selecționer în această perioadă. Orice alte speculații care se vor face vă spun de pe acum că sunt false. Așa că nu mai puneți presiune pe alți antrenori. Până pe 16 noiembrie nu vom avea discuții cu alți posibili selecționeri”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Surpriza din lotul lui Mirel Rădoi pentru meciurile României cu Islanda și Liechtenstein. L-au blocat pe Sali!