Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a dat de pământ cu vedetele din fotbal: „Să nu se plângă, alții încasează 1000 de euro pe lună”

Octavian Vasilescu / 26.06.2022, 20:25
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a dat de pământ cu vedetele din fotbal: „Să nu se plângă, alții încasează 1000 de euro pe lună”

Fotbaliștii au vacanțe foarte scurte în acest an, deoarece Campionatul Mondial din Qatar a dat peste cap programul competițional. Cu toate acestea, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, le cere jucătorilor să nu se mai plângă.

Numeroși jucători de top au criticat programul încărcat din acest an. De asemenea, managerii Jurgen Klopp și Pep Guardiola sunt de partea jucătorilor. Cei doi au luat la țintă Liga Națiunilor, competiție care a găzduit patru etape în luna iunie. Klopp a spus că este o competiție fără sens, mai ales că s-a desfășurat după finalul sezonului.

Acum, Aleksander Ceferin a ieșit la contraatac. Președintele UEFA a adoptat un discurs agresiv și le-a spus jucătorilor că n-au dreptul să se plângă:

Criticile lui Guardiola și Klopp? E întotdeauna ușor să lovești FIFA și UEFA, dar totul e simplu. Joci mai puțin, câștigi mai puțini bani! Nu ei ar trebui să se plângă, ci muncitorii din fabrici, care încasează 1.000 de euro pe lună”, a transmis Ceferin, într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport.

Kevin De Bruyne, ultimul care a ieșit la atac

Mijlocașul Kevin De Bruyne este ultimul jucător care a criticat programul încărcat din lumea fotbalului:

Ca jucători putem să vorbim despre vacanțe și odihnă, dar nu avem putere de decizie. Facem ceea ce trebuie să facem și asta e. Avem trei săptămâni de vacanță pe an. Oamenii din afara fenomenului nu înțeleg cum se simte un jucător la finalul unui sezon.

Și nici nu trebuie să o facă, nu se va schimba nimic. Nici nu are rost să vorbim despre asta”, a declarat Kevin De Bruyne.

Campionatul Mondial din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

În fotbalul european, Liverpool este cea mai afectată echipă din cauza acestui program încărcat. „Cormoranii” au evoluat în toate partidele posibile în sezonul 2021/2022, după ce s-au calificat în finalele Champions League, Cupei Angliei și Cupei Ligii Angliei. În total, elevii lui Jurgen Klopp au disputat 63 de meciuri oficiale în sezonul recent încheiat.

Jurgen Klopp a criticat public planurile UEFA

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, nu înțelege de ce UEFA mărește numărul jocurilor din calendar:

Nu am avut timp să studiez în detaliu noul format din Champions League, am auzit foarte puține despre asta. Dar mai multe jocuri sunt întotdeauna o idee proastă. Am vorbit destul de des despre asta. Apoi, Liga Națiunilor este una dintre cele mai ridicole idei din lumea fotbalului.

Unii jucători au jucat peste 70 de meciuri și noi continuăm cu jocurile din Liga Națiunilor după terminarea sezonului. Aș prefera ca UEFA să ia mai mulți bani din finala Ligii Campionilor și să scape de Liga Națiunilor”, a spus Klopp, în luna mai.