Presiune imensă la Universitatea Craiova. Președintele Sorin Cîrțu a dezvăluit obiectivul european al echipei

Octavian Vasilescu / 27.06.2022, 09:32
Presiune imensă la Universitatea Craiova. Președintele Sorin Cîrțu a dezvăluit obiectivul european al echipei

Universitatea Craiova se pregătește pentru startul campaniei din UEFA Europa Conference League, iar președintele Sorin Cârțu (66 de ani) a vorbit despre situația echipei.

Oltenii încearcă să mai transfere trei jucători în această perioadă de mercato. Sorin Cârțu l-a avertizat pe noul antrenor Laszlo Balint (43 de ani) că trebuie să forțeze accederea în grupele Conference League. De asemenea, clubul nu va permite un nou accident în preliminarii, cum s-a întâmplat cu Laci sau Lokomotivi Tbilisi.

Sorin Cârțu vrea să vadă Universitatea Craiova în grupele Conference League

Din discuțiile pe care le-am avut în primă fază cu domnul Rotaru, se vorbea de un buget de 7,5 milioane de euro. Până la urmă, am găsit înțelegere din partea acționarilor și mergem către 11,5 milioane de euro, în ideea în care nu luăm în calcul să vindem vreun jucător. În primul rând, vrem să menținem jucătorii din sezonul trecut, mai ales pe cei care au dat un randament bun.

Mai avem un milion de euro special pentru transferuri, în așa fel încât să nu afecteze planul inițial, al bugetului de 11,5 milioane de euro. Important este să găsim jucătorii care ne interesează.

Suntem în discuții pentru ceea ce ne-am hotărât. Căutăm încă un fundaș central, căutăm încă un mijlocaș sau un atacant central, pentru a aduce concurență pentru Markovic și Koljic

Oricum, nu se mai acceptă niciun fel de accident de tipul Laci sau Tbilisi. Noi, clubul, punem presiune pe jucători şi ei să o transforme într-un rezultat pozitiv, să atacăm grupele Conference League şi suntem pregătiţi să abordăm planul extern mult mai bine, cu rezultate . Echipa care nu are imagine internaţională, are de suferit”, a transmis Sorin Cârțu, prin intermediul paginii de Facebook a clubului.

Cu cine se luptă FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi OSK în Conference League

Sepsi OSK se va duela cu învingătoarea dintre Olimpija Ljubljana (Slovenia) și FC Differdange 03 (Luxemburg). Universitatea Craiova va da piept cu KF Vllaznia (Albania), iar FCSB va întâlni FC Saburtalo (Georgia) sau FK Partizani (Albania).

Meciurile din turul 2 al Conference League se vor disputa pe 21 și 28 iulie. Sepsi OSK va juca meciul tur la Sf. Gheorghe, în timp ce Universitatea Craiova și FCSB vor disputa al doilea joc pe teren propriu.

România are un coeficient modest în prezent, 17.150, al 25-lea din Europa. Din această cauză, campioana României pornește în preliminariile UEFA Champions League încă din primul tur. Restul echipelor românești evoluează în preliminariile Conference League.

Cine este KF Vllaznia

KF Vllaznia e pregătită de fostul internațional albanez Mirel Josa (59 ani). Echipa a terminat ultimul sezon pe locul 5 din 10 echipe în prima ligă! Lotul în care se regăsește croatul Aralica, fost la FC Hermannstadt, e cotat la puțin sub 5 milioane de euro.

Albanezii joacă acasă pe un stadion de 16.000 de locuri, sunt fondați în 1919 și au 9 titluri de campioană în palmares, locul 4 all-time la acest capitol. În cupele europene joacă din 1978 și nu au trecut niciodată de turul 2 preliminar, indiferent de competiție.