Presiune uriașă pe Laszlo Balint: „Nu se mai acceptă”. Universitatea Craiova se teme de un nou „coșmar albanez”

Gabriel-Alexandru Ioniță 16.06.2022, 10:38
Presiune uriașă pe Laszlo Balint: „Nu se mai acceptă”. Universitatea Craiova se teme de un nou „coșmar albanez”

Laszlo Balint nici nu a semnat bine cu Universitatea Craiova, că deja are o presiune imensă pe umerii săi. Președintele Sorin Cârțu l-a anunțat pe noul antrenor al formației din Bănie că nu va accepta sub nicio formă ca aceasta să fie din nou eliminată prematur din Conference League. Așa cum s-a întâmplat în sezonul trecut.

Sorin Cârțu anunță prăpădul la Universitatea Craiova în cazul unei noi eliminări rușinoase din Conference League

Universitatea Craiova va juca în turul doi preliminar al celei de-a treia competiții europene la nivel de cluburi contra albanezilor de la KF Vllaznia Shkoder. În stagiunea trecută, oltenii au fost eliminați în aceeași fază a competiției, de o altă echipă albaneză, KF Laci, cu scorul general de 1-0.

În turul din Albania, Universitatea Craiova, antrenată de Marinos Ouzounidis, a fost învinsă cu 1-0, rezultat ce i-a fost fatal antrenorului grec. El a fost înlocuit de Laurențiu Reghecampf, care a stat pe bancă la meciul retur din Bănie. Nu a putut obține mai mult de un 0-0, iar echipa alb-albastră a părăsit rușinos competiția. Mult mai devreme decât s-ar fi așteptat oricine la acel moment.

Acum, Sorin Cârțu este dispus să facă orice pentru o asemenea dezamăgire să nu se mai întâmple. Chiar să pună o presiune enormă pe noul antrenor al echipei, Laszlo Balint, care abia a semnat contractul. Președintele Universității Craiova a anunțat că nu ia în calcul sub nicio formă o eventuală nouă eliminare prematură din Conference League. Și a dat de înțeles că, dacă totuși s-ar întâmpla acest lucru, atunci ar fi o mare problemă la echipă.

Am înțeles că sunt la vreo 100 de kilometri de Tirana (n.r. – capitala Albaniei). Nu avem nicio scuză. Ce ni s-a întâmplat anul trecut să fie învățătură de minte. Să tragem niște concluzii radicale și comportamentul să fie altfel. Nimic nu se mai acceptă, de tipul cum a fost anul trecut. Ar fi o rușine și pentru noi, și pentru fotbalul românesc în general (n.r. – dacă Universitatea Craiova va fi eliminată de Vllaznia). Să ți se întâmple anul trecut și să nu înveți nimic, ar fi ceva de condamnat”, a spus Sorin Cârțu potrivit Digi Sport.

KF Vllaznia este una dintre cele mai importante echipe ale Albaniei

KF Vllaznia va participa în ediția viitoare de Conference League grație faptului că a câștigat Cupa Albaniei în sezonul recent încheiat. În campionat, a termiant pe poziția a cincea, după KF Tirana, KF Laci, Partizani Tirana și Kukesi. Vllaznia este una dintre cele mai importante echipe din istoria Albaniei. Ea a cucerit de-a lungul timpului 9 titluri de campioană și 8 Cupe ale Albaniei. Totuși, a trecut destul de mult timp de la câștigarea ultimului campionat. Acest lucru s-a întâmplat ultima dată la finalul sezonului 2000-2001.

Dubla manșă dintre Universitatea Craiova și KF Vllaznia Shkoder din turul doi preliminar al Conference League se va disputa pe 21 și 28 iulie. Manșa tur va avea loc în Albania, iar meciul decisiv se va juca pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.

Încă o plecare de la Universitatea Craiova. Unul dintre jucătorii preferați de Laurențiu Reghecampf a ales o altă echipă din Liga 1

Urmăriți Playsport.ro și pe