Prețul corect pentru Claudiu Petrila. CFR Cluj nu are pretenții la fel de mari precum FCSB în cazul lui Octavian Popescu

Olteanu Ștefan / 04.05.2022, 07:02
Prețul corect pentru Claudiu Petrila. CFR Cluj nu are pretenții la fel de mari precum FCSB în cazul lui Octavian Popescu

Alături de nume ca Octavian Popescu sau Rareș Ilie, Claudiu Petrila (21 de ani) este unul dintre cei mai „vânați” jucători din Liga 1, iar prețul corect pentru fotbalistul lui CFR Cluj nu este unul exagerat. Tânărul atacant al campioanei este sub contract cu firma de impresariat deținută de frații Becali, iar Giovanni a dezvăluit suma pentru care CFR Cluj l-ar ceda în secunda doi.

„Crezi că dacă are ofertă nu îl dă?!”. Giovanni Becali a dezvăluit prețul corect pentru Claudiu Petrila, tânărul atacant al lui CFR Cluj

Dacă pentru Octavian Popescu se cer 50 de milioane de euro, pentru Claudiu Petrila, tânărul atacant din ofensiva CFR-ului, prețul corect este de peste 5 ori mai mic.

La fel ca Tavi, Petrila este sub contract de impresariat cu firma fraților Becali. Recent, Giovanni Becali a vorbit despre jucătorii cu potențial din Liga 1 pe care îi gestionează și a dezvăluit când va fi transferat Octavian Popescu, dar și suma pe care crede că ar putea să o obțină în schimbul acestuia.

Iar acum, agentul i-a preconizat viitorul și lui Claudiu Petrila. În cazul acestuia, Giovanni crede că va avea o misiune ceva mai simplă, deoarece pretențiile celor de la CFR Cluj nu sunt la fel de exagerate precum la rivala FCSB. Iar suma pentru care formația din Gruia ar renunța în secunda doi la Petrila ar fi de aproximativ 7 milioane de euro, lasă de înțeles Giovanni Becali:

Da, Petrila al meu. E semnat cu niște băieți care sunt cu mine. Vedem, nu știu dacă se vinde cu 10 milioane de euro.

Crezi că dacă are ofertă de 7 milioane nu-l dă? Care e problema? Dar vorbe, vorbe…”, a declarat Giovanni Becali, în cadrul emisiunii „Liga DigiSport”.

În 38 de meciuri jucate în acest sezon, Claudiu Petrila s-a remarcat cu 9 goluri și 5 pase decisive. Cifrele sunt similare cu ale lui Octavian Popescu. În 34 de meciuri, acesta din urmă a marcat tot 9 goluri și a oferit 4 pase decisive.

Potrivit Transfermarkt, cota de piață a lui Petrila e de 1.400.000 de euro.

Dan Petrescu nu se opune plecării lui Claudiu Petrila. Mijlocașul poate ajunge la o echipă puternică din străinătate

În luna aprilie, presa din Turcia a anunțat interesul lui Fenerbahce și Galatasaray pentru Claudiu Petrila. Pe seama acestei informații, Dan Petrescu a oferit o scurtă declarație, înaintea duelului cu Farul din runda a 7-a a play-off-ului Ligii 1.

Tehnicianul a explicat că nu se va opune acestui transfer, mutarea fiind atât în avantajul jucătorului, dar și al clubului din Gruia.

În primul rând, eu nu decid cine pleacă dacă vine o ofertă. Dacă oferta e bună pentru club, orice jucător poate să plece, e normal. Ar fi un succes dacă Petrila ar pleca la o echipă așa de mare. Până la urmă, Fenerbahce și mai ales Galatasaray, acolo au avut succes jucătorii noștri.

Ar fi ceva fantastic să meargă, îi doresc să ajungă cât mai repede la un club mare. Ar fi bine și pentru el, și pentru CFR, dar mai ales pentru el”, a spus Dan Petrescu.

Claudiu Petrila a fost convocat în premieră la naționala mare, pentru acțiunea din luna martie. El a fost pe banca de rezerve la amicalul cu Israel de pe 29 martie, încheiat cu scorul de 2-2, însă nu a primit oportunitatea de a debuta.
În schimb, în selecționata U21, Petrila a adunat 5 prezențe.

În ianuarie, PlaySport.ro a dezvăluit în exclusivitate că Petrila e aproape de un transfer în MLS. După doar câteva zile, CFR Cluj a confirmat PlaySport și a oferit o reacție oficială cu privire la interesul din SUA.