Previziune sumbră pentru Dinamo: „Nu-și mai revine nici dacă ajunge la ATI”. Victor Becali a vorbit despre situația din Ștefan cel Mare

Olteanu Ștefan / 26.11.2021, 20:38

Victor Becali nu mai crede în redresarea echipei de fotbal Dinamo și a făcut o previziune sumbră. Impresarul este convins că inevitabilul se va produce în acest sezon și „câinii” vor retrograda în eșalonul secund. Dinamo are doar 8 puncte după primele 16 runde ale acestui sezon de Liga I și este penultima clasată.

Dinamo, spre Liga II. Previziune sumbră a lui Victor Becali: „E în moarte clinică”

Întrebat despre situația critică de la Dinamo, Victor Becali a făcut o previziune sumbră. Impresarul e convins că formația din Ștefan cel Mare va retrograda în acest sezon. „Câinii” au încercat tot felul de planuri pentru a redresa echipa, însă rezultatele întârzie să vină. Venirea lui Iuliu Mureșan alături de club, revenirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică a echipei sau aducerea mai multor jucători străini au fost în zadar. Dinamo zace pe penultimul loc în Liga I, cu doar 8 puncte după primele 16 etape. „Câinii” nu a mai câștigat din runda a treia. De altfel, singurele victorii obținute de Dinamo în acest sezon au avut loc în primele trei etape: 3-2 cu FC Voluntari și 3-1 cu Academica Clinceni. În rest, Dinamo a mai remizat de două ori și a încasat 12 înfrângeri.
Sezonul trecut, Dinamo s-a salvat la limită de la retrogradare, însă în actuala stagiune, Victor Becali spune că formația din Ștefan cel Mare nu va mai scăpa de acest deznodământ:

Îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă la Dinamo. E moarte clinică, vorba lui Borcea. Dinamo nu-și revine acum nici dacă intră la ATI. Rednic se zbate, ce să facă? Nici nu a avut jucătorii de la început, se află și el într-o situație grea. Îi era greu lui Rednic să refuze oferta lui Dinamo, s-a înhămat la o situație foarte grea. Să sperăm că Dinamo se va salva, dar vor avea meciuri grele în continuare. Nu prea văd luminița de la capătul tunelului”, a spus Victor Becali pentru Digi Sport.

Răzvan Zăvăleanu a prezentat ultimele detalii de la Dinamo. „Nu va fi faliment nici în caz de retrogradare”

Intrat în direct la Playsport Live, Răzvan Zăvăleanu a anunțat că, în acest moment, cei care doresc să investească la Dinamo nu mai trebuie să se teamă. Situația este clară și potențialii finanțatori vor ști exact ce sume trebuie plătite.

Sursele de finanțare sunt multiple, nu ne bazăm doar pe o sursă. Eu tot sper să atragem pe cineva, într-un interval scurt, să preia Dinamo. Ar fi cea mai facilă metodă să se salveze echipa. Dar vreau să lămuresc un lucru: chiar dacă Dinamo retrogradează, nu că mă gândesc la acest scenariu, clubul nu va intra în faliment, așa cum se speculează.

Un investitor prudent nu trebuie să vină, să plătească tot o dată. Trebuie doar să se țină de plan. În primul an nici nu ar trebui să plătească nimic, nicio datorie. Acestea nu sunt prevăzute, în acest an. Ar trebui doar să investească să acopere cheltuielile clubului.

Eu nu știu ca Dinamo să piardă patrimoniul, stema, palmaresul, dacă retrogradează. Eu nu am văzut niciun asemenea contract, nu cred că există. Noi avem un gentleman’s agreement pentru folosirea drepturilor. Nu sunt condiționate de divizia în care joacă Dinamo”, a spus Zăvăleanu, la PlaySport LIVE.

Totuși, conducerea nu ia în calcul retrogradarea. Mircea Rednic este susținut în continuare:

Noi îl susținem pe Mircea Rednic, noi îi vom acorda credit cât este antrenorul lui Dinamo”, a mai adăugat Zăvăleanu.

VIDEO EXCLUSIV. Cornel Dinu, despre situația dramatică de la Dinamo și căutarea noului selecționer.