Prezența canadiencei Eugenie Bouchard dă peste cap programul de la Transylvania Open 2023

Iosif Pintilie 05.10.2022, 19:13
Prezența canadiencei Eugenie Bouchard dă peste cap programul de la Transylvania Open 2023

Transylvania Open se pregătește de a doua ediție. Turneul WTA de la Cluj, ultimul mare turneu ce se joacă în România, o va aduce în Ardeal pe Eugenie Bouchard. Inițial, acesta trebuia să primească un wild card, însă organizatorii au schimbat planul.

Aceasta va intra direct pe tabloul principal, iar în locul ei va beneficia de wild card Briana Szabo. Tânăra de 16 ani este de origine din Cluj și se află pe locul 744 în clasamentul WTA.

”Ne bucură mult prezența lui Eugenie Bouchard la Transylvania Open. Ea este o atracție la orice turneu participă. Genie trebuia să aibă un wild card pe tabloul de calificări, dar am decis să schimbăm și să îi oferim unul pe tabloul principal pentru a oferi șansa unei jucătoare românce de a juca în calificări.

Wild card-ul va merge către jucătoarea noastră din Cluj cu performanțe foarte bune la cei 16 ani pe care îi are: Briana Szabo”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open, potrivit Ziua de Cluj.

Barbora Krejcikova, Emma Raducanu sunt alte sportive importante ce vor ajunge la turneul de la Cluj.

Mesajul Emmei Răducanu, înainte de venirea la Cluj

„M-am simțit foarte bine anul trecut în Cluj, oamenii au fost extraordinari și m-au făcut să mă simt extrem de bine. Așa că sunt încântată și fericită să revin anul acesta.

De fiecare dată când am ocazia, ador să mă întorc în România. Tatăl meu este de acolo și am multe amintiri plăcute. Aștept cu nerăbdare să mă întorc, ne vedem în curând”, a spus Emma Răducanu.

Previziuni pentru tenisul mondial în 2023: ce româncă va câștiga un turneu important

Americanii de la ESPN au încercat că prezică sezonul 2023 din WTA și ATP. Ei au urmărit să numească cei opt câștigători ai turneelor de Grand Slam din anul următor. Surpriza este că un turneu i-a fost atribuit Simonei Halep.

Mai surprinzător este că turneul ales pentru Simona Halep este chiar turneul la care a avut cele mai slabe realizări: US Open, competiție din care a fost eliminată, în acest an, din turul întâi. Americanii cred că prezența lui Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams, lângă Halep va conta cel mai mult.

Din 12 prezențe la New York, Simona Halep a fost eliminată de patru ori în primul tur, de alte trei ori în turul doi, iar o dată în turul trei. Doar de patru ori a ajuns în fazele superioare. În 2015 era cel mai aproape de trofeu, când ajungea în semifinale.

TOP 10 românce în clasamentul WTA

  1. Simona Halep – 9 WTA
  2. Irina Begu – 33
  3. Sorana Crîstea – 39
  4. Ana Bogdan – 54
  5. Jaqueline Cristian – 68
  6. Gabriela Ruse – 94
  7. Gabriela Lee – 140
  8. Irina Bara – 143
  9. Alexandra Cadantu-Ignatik – 171
  10. Mihaela Buzărneascu – 199
Urmăriți Playsport.ro și pe