Prima mare bombă a anului pe piața transferurilor. Dusan Vlahovic, starul care a uimit Italia, este aproape de Premier League

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.01.2022, 17:00
Prima mare bombă a anului pe piața transferurilor. Dusan Vlahovic, starul care a uimit Italia, este aproape de Premier League

Dusan Vlahovic este fără îndoială unul dintre cei mai în vogă fotbaliști din Europa în acest moment. Atacantul sârb de numai 21 de ani al Fiorentinei a avut un an 2021 absolut fantastic și a intrat în vizorul celor mai mari cluburi de pe continent.

El a marcat în acest sezon de Serie A 16 goluri în 20 de meciuri, fiind golgheterul competiției. De asemenea, a marcat de 3 goluri și în cele 3 meciuri disputate de formația viola în Coppa Italia.

Dusan Vlahovic este aproape de Arsenal

Mai mult, în anul calendaristic 2021, Vlahovic a marcat nu mai puțin de 33 de goluri, egalând astfel recordul stabilit de Cristiano Ronaldo în 2019, pe vremea când evolua pentru Juventus. Până să fie egalata de portughez, această performanță nu mai fusese înregistrată în Serie A din 1960.

Astfel, în mod evident, există un interes major pentru serviciile lui Dusan Vlahovic. În ultima perioadă cele mai multe speculații s-au referit la un eventual transfer al sârbului la Arsenal, iar acum se pare că aceste zvonuri sunt foarte aproape de a se materializa.

Potrivit italienilor de la La Repubblica, cei de la Fiorentina sunt tentați să accepte ultima ofertă făcută de „tunari”, de circa 70 de milioane de euro. Este posibil ca în această tranzacție să fie inclus și un fotbalist al grupării de pe Emirates Stadium, în contextul în care inițial italienii ar fi dorit undeva în jur de 80 de milioane de euro pentru vedeta lor.

De asemenea, un transfer al lui Vlahovic în această iarnă este cu atât mai plauzibil cu cât el a refuzat în ultimele luni mai multe propuneri de prelungire a contractului care expiră în iunie 2023.

Astfel, în condițiile în care va intra în ultimele 6 luni de contract, este clar că suma în schimbul căreia s-ar face un viitor transfer ar scădea considerabil.

Așa că este și în interesul Fiorentinei să îl cedeze în această iarnă pentru a obține o sumă cât mai importantă în schimbul său. De altfel, gruparea de pe Artemio Franchi i-a adus deja un posibil înlocuitor lui Vlahovic, în persoana polonezului Krzysztof Piatek, fostul atacant de la Genoa, AC Milan și Hertha Berlin.

Golgheterul sârb ar avea misiunea de a duce din nou clubul londonez în elita Premier League

În ceea ce îi privește pe cei de la Arsenal, ei se află pentru prima dată în ultimii ani în lupta pentru un loc de UEFA Champions League. Mikel Arteta a construit o echipă extrem de spectaculoasă și eficientă, formată în mare măsură din fotbaliști foarte tineri.

Iar acest puzzle ar mai avea nevoie de o piesă pentru a fi complet, respectiv un golgheter veritabil. Iar în acest moment puțini atacanți din lume sunt mai potriviți pentru această poziție decât Dusan Vlahovic.

Mai mult, necesitatea aducerii unui nou atacant de mare valoare se impune și în condițiile în care Pierre-Emerick Aubameyang a intrat în dizgrațiile lui Mikel Arteta și urmează să fie îndepărtat de la echipa din nordul Londrei.