Prima mare victorie pentru Simona. Dovada de necontestat că Halep nu s-a dopat. „Au mai multe informații”

Gabriel-Alexandru Ioniță 13.01.2023, 12:50
Prima mare victorie pentru Simona. Dovada de necontestat că Halep nu s-a dopat. „Au mai multe informații”

Simona Halep are în continuare parte, indirect, de susținerea lumii medicale din România în scandalul de dopaj în care este implicată. În prezent, jucătoarea de tenis de 31 de ani este suspendată provizoriu din activitate după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat la finalul lunii august, în timpul turneului de la US Open, pe care l-a părăsit încă din primul tur, eliminată surprinzător de Daria Snigur.

Procesul Simonei se va desfășura la tribunalul independent londonez Sports Resolutions. Momentan, avocații angajați de fostul lider WTA pregătesc apărarea în această speță și se pare că deja au identificat argumente extrem de solide în favoarea româncei.

Simona Halep, apărată de un medic român: „Nu cred așa ceva”

În paralel, Halep a mai primit un „vot de încredere” din partea unui cunoscut medic din România. Întrebat despre doping la modul general, Ion Codorean, expert în ortopedie și medicină sportivă, a spus că nu concepe ca un sportiv de nivel înalt să apeleze la așa ceva și și-a argumentat punctul de vedere. În mod indirect, poziția sa, exprimată la modul general, poate fi aplicată și în cazul particular al Simonei Halep.

„Eu nu cred că în tenis, la nivel înalt, cineva riscă să facă așa ceva (n.r. Dopaj). Ați văzut că, după un anumit nivel, ei câștigă mai mult din imagine decât din tenis. Și atunci ar pierde absolut tot, deci nu cred!”, a spus Ion Codorean, fost medic la Steaua între 2000 și 2002, potrivit gsp.ro.

Un alt aspect important care ar dovedi nevinovăția sportivei din Constanța

Anterior, un punct de vedere cumva asemănător a fost exprimat și de George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis. El a mers pe ideea conform căreia, dacă ar fi avut informații că într-adevăr Simona Halep s-a dopat în mod voit, firmele care o sponsorizează pe româncă s-ar fi dezis de ea. Fapt ce nu s-a întâmplat.

„Eu cred că da (va mai juca pentru România – n.r.). După ce va termina cu aceste probleme, cred că va mai juca.

Eu cred că se va rezolva. Uitați-vă că marile companii nu au fugit. Gândiți-vă că, când Sharapova sau cine a mai fost descoperit, toate marile companii s-au mai detașat de sportivul respectiv. Ei, la Simona nu a plecat nimeni. Eu sunt convins că atât Nike, cât și Wilson, au mai multe informații și sunt mai bine documentați.

Nu vreau să intrăm în discuții. Sunt convins că nu a știut. Niciodată nu știu pe cineva dopat la US Open, te verifică de cel puțin două ori. Este exclus ca tu, de bună voie, când știi că te caută, te verifică de cel puțin două ori, să faci asta”, a spus George Cosac la PlaySport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe