Prima reacție a lui Djokovic după verdictul de la proces. Cuvinte răvășitoare ale numărului 1 mondial

Ștefănescu Dragoș / 16.01.2022, 10:14
Prima reacție a lui Djokovic după verdictul de la proces. Cuvinte răvășitoare ale numărului 1 mondial

Scandalul în care este implicat Novak Djokovic în Australia este pe final. Astăzi, autoritățile australiene au judecat din nou situația sârbului. Decizia unanimă a Curții a fost de a respinge apelul lui Novak Djokovic. În concluzie, liderul ATP urmează să fie deportat din Australia și nu va participa la Australian Open 2022. Imediat după aflarea deciziei, Djokovic a dat primele declarații.

Verdict final în cazul Djokovic

Ministrul pentru Imigrări din Australia, Alex Hawke, a luat vineri decizia de a-i anula din nou viza lui Novak Djokovic. Ulterior, sârbul a fost reținut de autorități pentru a doua oară. Djokovic a ajuns din nou la Park Hotel, un centru de cazare pentru refugiați din Carlton Melbourne, unde a mai fost ținut și în primele zile de la sosirea sa în Australia.

În această dimineață, în jurul orei 9:30, ora locală, au avut loc  audierile finale în cazul său. Judecătorul James Allsop a anunțat decizia unanimă a Curții de a respinge apelul lui Novak Djokovic. În concluzie, liderul ATP urmează să fie deportat din Australia și nu va participa la Australian Open 2022. De asemenea, sârbul va trebui să suporte și cheltuielile de judecată. O motivare scrisă a deciziei urmează să fie publicată în cursul săptămânii viitoare.

Prima reacție a lui Djokovic după verdictul de la proces

Novak Djokovic (1 ATP) a dat și primele declarații după aflarea deciziei Curții. Sârbul nu și-a putut ascunde dezamăgirea dar nu a uitat să le mulțumească tuturor celor care i-au fost alături în această perioadă extrem de grea.

Vreau să fac o scurtă declaraţie după decizia de azi a Curţii. Vreau să-mi iau puţin timp pentru a mă odihni şi recupera înainte de a oferi mai multe comentarii. Sunt extrem de dezamăgit de această decizie. Respect decizia Curţii şi voi coopera cu autorităţile în vederea deportării. Sunt stânjenit de faptul că atenţia, în ultimele săptămâni, a fost îndreptată doar spre mine. Sper ca de acum atenţia să fie îndreptată spre jocul şi turneul pe care îl iubesc.

Vreau să le urez succes jucătorilor, oficialilor turneului, voluntarilor şi fanilor. În final vreau să le mulţumesc familiei, prietenilor, echipei, fanilor şi compatrioţilor mei pentru sprijinul acordat. Aţi fost o sursă de putere”, a transmis Novak Djokovic printr-un comunicat de presă.

Andy Murray îi ia apărarea lui Novak Djokovic

Andy Murray, fost lider ATP și câștigător a trei titluri de Grand Slam, a vorbit recent despre situația prin care trece Novak Djokovic în Australia. Sportivul britanic și-a declarat susținerea pentru Nole și speră ca situația să se rezolve cât mai curând.

Nu este o situație bună. Nu o să-l lovesc pe Novak când este la pământ. Nu este pentru nimeni o situație bună. Nu știu care va fi procesul acum. Nu știu ce cale se va alege, dacă poate face apel și cât ar dura. Se poate antrena în continuare pe parcursul procesului? Poate participa la turneu? N-am nicio idee.

Evident, vreau ca situația să se rezolve. Cred că ar fi bine pentru toată lumea. S-a lungit totul prea mult și nu este bine pentru tenis. Nu este bine pentru Australian Open și nici pentru Novak. Evident, mulți oameni au criticat de asemenea guvernul aici. Nu a fost bine”, a transmis Andy Murray.