Prima reacție a Simonei Halep, după retragerea de la Roland Garros. “Este împotriva instinctelor și aspirațiilor mele”

Giosanu Catinca / 21.05.2021, 14:42
Prima reacție a Simonei Halep, după retragerea de la Roland Garros. “Este împotriva instinctelor și aspirațiilor mele”

Simona Halep s-a retras de la Roland Garros 2021 din cauza accidentării suferite în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000). Sportiva din Constanța a oferit și o primă reacție după ce s-a aflat că va rata ediția din acest an. Ce le-a transmis a treia jucătoare a lumii fanilor săi?

Prima reacție a Simonei Halep, după retragerea de la Roland Garros

Simona Halep nu va evolua la Roland Garros, turneu de Grand Slam care va începe pe 30 mai, din cauza rupturii musculare suferite la gamba stângă în timpul meciului cu Angelique Kerber, miercuri, 12 mai, la Roma.

Jucătoarea de tenis în vârstă de 29 de ani a început deja recuperarea în piscină şi sală de gimnastică. Iubita lui Toni Iuruc a marcat începerea recuperării printr-un mesaj pe contul personal de Twitter. Conform campioanei en-titre de la Wimbledon, au fost făcuți ”pași pozitivi” în cursa anevoioasă a recuperării fizice. Chiar și așa, ea a fost nevoită să se retragă de la Roland Garros.

Simona Halep accidentare Roma
Simona Halep a suferit o accidentare teribilă în turul secund la Roma

“Este împotriva instinctelor și aspirațiilor mele”

În primă fază, cadrele medicale din capitala Italiei i-au spus Simonei că va avea nevoie de patru săptămâni de recuperare. De altfel, românca a început deja să facă exerciții în acest sens. Din păcate însă, lucrurile sunt mai complicate decît păreau, astfel că recuperarea va dura mai mult decât au anticipat medicii de la Roma.

Cu inima îndoită anunț retragerea de la ediția din acest an de la Roland Garros. Din păcate, problemele de la gamba stângă necesită mai mult timp de recuperare. Competiția e prea din scurt. Retragerea de la un turneu de Grand Slam e împotriva tuturor instinctelor și aspirațiilor mele, dar e singura decizie pe care o pot lua. Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristețe, dar îmi voi direcționa toată energia pe recuperare. Voi rămâne pozitivă și voi încerca să revin pe teren cât de repede pot. Roland Garros 2022, vin după tine!”, a scris eleva lui Darren Cahill, pe pagina ei de Facebook.

Simona Halep a afirmat că obiectivul ei este să fie aptă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie – 8 august. Sportiva de la malul mării și-a propus să câștige o medalie în Japonia. Acum, că s-a retras de la Roland Garros, competiție ce se va desfășura în perioada 30 mai – 13 iunie, Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru olimpiadă.