Prima țintă a lui Mihai Rotaru după plecarea lui Mirel Rădoi. Vrea să aducă un mijlocaș de la Petrolul Ploiești

Olteanu Ștefan 08.12.2022, 15:23
Prima țintă a lui Mihai Rotaru după plecarea lui Mirel Rădoi. Vrea să aducă un mijlocaș de la Petrolul Ploiești

Mihai Rotaru a trecut rapid peste plecarea lui Mirel Rădoi de pe banca tehnică și a început să se ocupe personal de campantia de transferuri a Unversității Craiova. Finanțatorul oltenilor vrea să aducă un mijlocaș de la Petrolul Ploiești.

Jair, primul transfer efectuat de Mihai Rotaru după plecarea lui Mirel Rădoi? Petrolul Ploiești confirmă interesul

Jair Tavares Silva, mijlocaș brazilian în vârstă de 28 de ani de la Petrolul Ploiești, ar putea fi primul transfer pe care Mihai Rotaru îl realizează la Universitatea Craiova după plecarea lui Mirel Rădoi.

Jair a fost adus de Petrolul în vara acestui an, din postura de jucător liber, după ce în a doua jumătate a sezonului trecut a evoluat pentru HJK Helsinki, în Finlanda. De altfel, singurele formații europene pentru care a mai evoluat Jair sunt tot din Finlanda, AC Oulu și Ilves.

Transferul în Superliga i-a priit mijlocașului, care în 20 de meciuri jucate pentru Petrolul Ploiești s-a făcut remarcat cu două goluri și două pase decisive. Aceste reușite i-au stârnit interesul lui Mihai Rotaru, care a făcut deja o primă ofertă de transfer:

„Da, este adevărat! Aveți informația corectă. Cei de la Craiova ne-au făcut o ofertă pentru Jair. Dar noi am considerat că oferta financiară făcută de dânșii este cam micuță și le-am înaintat o altă sumă, cea pe care noi o vrem. Așteptăm răspunsul lor”, a declarat Costel Lazăr, potrivit Prosport.ro.

400.000 este cota de piață a lui Jair Tavares Silva, potrivit Transfermarkt.

Tot sursa citată susține că Mihai Rotaru a pus ochii și pe un jucător de la FC Voluntari. Este vorba despre Ulrich Meleke (23 de ani), mijlocaș defensiv care a mai jucat în România la FC Botoșani și CFR Cluj.

Și-a dat sau nu demisia Costel Lazăr de la Petrolul Ploiești

Pe lângă confirmarea ofertei primite pentru Jair, Costel Lazăr a mai dorit să lămurească un subiect. Recent s-a vehiculat că el și-ar fi dat demisia din funcția de președinte al clubului de pe „Ilie Oană”, din cauza problemelor financiare. Ulterior, Petrolul Ploiești a anunțat că în locul lui Costel Lazăr va fi instalat Claudiu Tudor.

În realitate, Costel Lazăr spune că nu și-a dat demisia și este doar în concediu medical. El intenționează să revină în curând în conducerea clubului, însă până atunci locul său va fi ținut de Claudiu Tudor:

„Și vreau să mai fac o precizare. Eu nu mi-am dat nicio demisie de la Petrolul. Nu știu cum a apărăut pe piață această informație. Eu sunt în concediu medical, iar Claudiu Tudor mi-a preluat atribuțiile. Când mă voi întoarce din concediu, îmi voi clarifica cu exactitate situația. Dar vreau să rețineți că eu nu mi-am dat nicio demisie”, a mai spus Costel Lazăr, potrivit sursei citate.

Urmăriți Playsport.ro și pe