Primele declarații ale lui Edi Iordănescu ca selecționer al României: „Nu a contat aspectul financiar” Promisiune pentru suporteri + Toată conferința de prezentare

Robert Zanfir Bordei Radu 25.01.2022, 17:20
Primele declarații ale lui Edi Iordănescu ca selecționer al României: „Nu a contat aspectul financiar” Promisiune pentru suporteri + Toată conferința de prezentare

Edi Iordănescu a fost anunțat ca selecționer al României. Urmașul lui Mirel Rădoi va avea ca obiectiv câștigarea grupei din Liga Națiunilor și calificarea la Euro 2024. Tehnicianul a dezvăluit că partea financiară nu a contat în semnarea contractului.

Răzvan Burleanu l-a prezentat pe Edi Iordănescu. Președintele FRF i-a fixat obiectivul urmașului lui Mirel Rădoi. Noul selecționer a fost ales după ce Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu sau Boloni au respins oferta lui Răzvan Burleanu.

Primele declarații ale lui Edi Iordănescu ca selecționer al României. Promisiune pentru suporteri

„Vreau să mulțumesc celor de la FRF pentru încredere, am simțit-o la toate discuțiile cu ei, asta contează pentru mine. Lumea crede în munca mea. Le mulțumesc și lui Contra și Rădoi, au muncit foarte bine, au lăsat lucruri bune. Știu că toți vrem calificări, dar asta se poate explica.

Sunt bucuros, entuziast, când reprezinți România e mare responsabilitate. Vin cu mare încredere, cred că putem construi o echipă care să strălucească și să ne facă mândri”, a declarat și Edi Iordănescu în cadrul conferinței.

Edi Iordănescu: „Nu a contat aspectul financiar”

„Echipa națională înseamnă foarte mult, mai ales că este un lucru venit din familie. De aceea nu a contat aspectul financiar, am fost onorat și bucuros, continui o muncă de mulți ani.

Sunt mândru de realizările tatălui meu, m-am inspirat din ele, le-am văzut ca o provocare pentru mine. Când am plecat la acest drum mi-am asumat această presiune, să încerc să depășesc aceste performanțe”, a mai spus Edi Iordănescu.

Despre susținerea politică: Cine să mă susțină, americanii?

„Eu am spus că orice antrenor își dorește să fie prima variantă, când e apelat. Așa a fost mereu, când am fost căutat la echipele de cluburi. La națională, am demonstrat că atunci când e vorba de fotrbalul românesc, am lăsat orice, am trecut peste orgoliu, latura financiară nu a contat aproape deloc. De aceea am venit deschis la discuții, gata să găsim o soluție, să rezolvăm.

Eu îmi știu statutul. Sunt mulți antrenori români mai experimentați, cu performanțe. Dar, în valul tânăr, cred că am demonstrat, am trecut la toate nivelele, am antrenat și în străinătate, am obținut rezultate importante zic eu.

Eu am activat de vreo 12 ani în fotbal, am fost mereu prezent. În acest timp politicul s-a tot schimbat, nu cred că a făcut cineva pasiune pentru mine. Nu m-a susținut nimeni, cine zice asta comite un afront personal la munca mea. Cred că orice echipă am preluat-o am lăsat-o mai sus decât am luat-o, se paote verifica.

Cine să mă susțină, americanii? Eu unde am fost mi-am atins obiectivele. Dacă eram sprijinit, era bine, înseamnă că politicul face și lucruri bune.
Eu mi-am dorit mereu independență totală, în deciziile mele. Dar nu se pune problema de o clauză anti-stoichiță. Chiar i-am cerut să fie mai aproape de națională, de noi. Este un om cu mare experiență, ne va ajuta, dar deciziile vor fi doar ale mele, vă asigur”, a mai spus Edi Iordănescu.

Despre accidentarea lui Ianis Hagi: „Este o mare pierdere!”

„Este o veste proastă cu Ianis, e o pierde mare, un jucător cu potențial. El este o certitudine la națională, ne va afecta. O să vorbesc cu el, trebuie încurajat, susținut, apoi trebuie să avem grijă să îl recâștigăm. A avut mult ghinion.

Eu vreau să construiesc o identitate de joc, o coerență în joc. Timpul e inamic, dar cunosc și am lucrat cu mulți dintre jucători. Întotdeauna va prima rezultatul, asta este important. Apoi vom putea construi un joc mai plăcut, dar prioritatea va fi scorul final. Vrem rezultate bune, pe un fond cât mai bun”, a mai spus Edi Iordănescu la conferința de prezentare.

Edi Iordănescu, replică pentru critici:

„Mă mir că am fost etichetat drept un om care cedează repede. Eu nu îmi încalc valorile și principiile. De aceea, mereu când am simțit că nu le pot respecta, am plecat.

Eu nu am vrut compromisuri, cred că am arătat putere, caracter. Uneori ți se promit lucruri, dar apoi nu sunt respectate. Știți și voi exemple, nu e vorba doar de trecutul recent, dar și îndepărtat. De aceea am plecat, pentru că atunci când se ajunge la un astfel de lucru, va urma un eșec. Iar eu am ales să plec”, a mai spus Edi Iordănescu.

Să dea Dumnezeu să ai și noroc, nu numai cunoștințe
Mihai Stoichiță

Urmăriți Playsport.ro și pe