VIDEO. Netflix pregătește un documentar cu Michael Schumacher. Corinna și copiii vorbesc despre tragedie

Moldoveanu Camelia / 01.09.2021, 08:52

Netflix scoate pe piața un documentar cu Michael Schumacher. Familia fostului pilot de Formula 1 s-a lăsat filmată și o să vorbească în grup pentru prima oară după accidentul suferit în 2013.

Familia campionului mondial la Formula 1 a oferit imagini nemaivăzute până acum. Corinna, soția, și cei doi copii (Gina și Mick) sunt printre cei care apar în cel mai așteptat documentar din acest an și vorbesc despre legendarul pilot.

Michael Schumacher, imagini de după accident

În urmă cu ceva timp, familia pilotului și-a dat acordul pentru realizarea unui documentar. „Pilot, idol, legendă” este titlul producției care o să ruleze din 15 septembrie pe Netflix. Premiera are loc fix în ziua în care legendarul pilot debuta, în urmă cu 30 de ani, în F1. Urmează să vedem pe marile ecrane primele imagini, cu pilotul de Formula 1, de după accidentul din 2013. Până atunci, platforma de steaming video a lansat trailerul oficial.

În această zi, acum 30 de ani, Michael Schumacher a condus în prima sa cursă de Formula 1, în Spa, Belgia. Astăzi, Netflix lansează trailerul oficial pentru SCHUMACHER, portretul suprem al sportivului care a obținut titlul mondial al Formula 1 de șapte ori, Michael Schumacher.

Caracterizat de o pasiune nemuritoare, o muncă asiduă și o ambiție de neegalat, Schumacher a trecut rapid de la nou-venit la campion mondial – și în cele din urmă legendă a sportului. SCHUMACHER este singurul film pe deplin susținut de familia sa”, se arată în comunicatul celor de la Netflix.

Mai mult, tatăl pilotului, soția, fiica și fiul vor oferi interviuri în exclusivitate. Filmările au început deja din anul 2019, însă pandemia a întârziat lansarea documentarului. ”Pilot, idol, legendă” este opera documentariștilor germani Michael Wech și Hanns-Bruno Kammertons.

De la legendă la enigmă

Le avea pe toate, dar soarta a vrut altceva pentru el. Michael Schumacher oferite a câștigat de 7 ori titlul mondial și 91 de curse în Formula 1. Abia Lewis Hamilton, în anii din urmă, i-a egalat ori depășit unele recorduri. A adunat o avere impresionantă, și avea o constituție „de fier”. Era un adevărat sportiv și când s-a retras din automobilism, în 2012, la 43 de ani.  Mulți îl consideră cel mai mare pilot din istoria Formulei 1. Din păcate, în perioada Sărbătorilor de iarnă din decembrie 2013, soarta lui avea să capete o întorsătură dramatică.

Se afla la schi, într-o stațiune de lux din Alpii Francezi. Deși cobora cu viteză mică, s-a dezechilibrat și a căzut. S-a lovit cu capul de o piatră uitată, Dumnezeu știe cum, pe traseul pârtiei. De atunci, a început calvarul. A fost o vreme în comă, apoi s-a vorbit de o revenire, dar la o stare de „legumă”.

Soția sa, Corinna, a „închis” comunicarea cu presa, controlând orice informație despre situația marelui campion. Doar câteva persoane au avut voie să-l viziteze pe Schumacher. Așa că nimeni nu știe, de fapt, cum mai arăta și care este starea lui, la 8 ani de la accident.