Primul antrenor care vrea să pregătească Dinamo: „Aș accepta, dar în anumite condiții. Să așteptăm să se liniștească lucrurile”

Gabriel-Alexandru Ioniță 05.06.2022, 17:39
Primul antrenor care vrea să pregătească Dinamo: „Aș accepta, dar în anumite condiții. Să așteptăm să se liniștească lucrurile”

Viorel Moldovan a vorbit despre posibilitatea de a prelua banca tehnică a lui Dinamo, echipă pentru care a jucat timp de două sezoane, între 1993 și 1995, după ce aceasta a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani. Fostul atacant al echipei naționale a dat de înțeles că ar fi dispus să facă acest lucru, dar în anumite condiții.

Viorel Moldovan susține că trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a prelua Dinamo în această situație dificilă

În primul rând, este vorba despre stabilizarea situaței generale a clubului din Ștefan cel Mare după șocul produs de înfrângerea din barajul cu Universitatea Cluj. Viorel Moldovan a explicat că are nevoie să își găsească o motivație puternică pentru a prelua o echipă aflată într-un astfel de moment.

Acolo e încă confuzie, trebuie să se aşeze lucrurile. Am spus-o, că nu m-aş duce doar de dragul de a pleca de acasă. Dacă mă duc, trebuie să găsesc acea motivaţie, acel entuziam. Să pot să dau totul unde mă duc. La Dinamo sunt alţii mai dinamovişti decât mine, eu am jucat 2 ani şi respect enorm acest club care mi-a dat posibilitatea să debutez la naţională pentru că, dacă eram la Bistriţa, nu ajungeam la naţională”, a spus Viorel Moldovan potrivit Orange Sport.

Viorel Moldovan a fost transferat de Dinamo în vara anului 1993, de la Gloria Bistrița. După două sezoane foarte productive petrecute în „Groapă” fostul atacant s-a transferat în Elveția, la Neuchatel Xamax, în schimbul sumei de 500.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

Fostul mare atacant este de părere că fosta sa echipă a retrogradat de fapt de mai mult timp

Fostul component al „Generației de Aur” a spus că, în viziunea sa, această retrogradare a lui Dinamo reprezintă doar „încununarea” a tot ce s-a întâmplat în Ștefan cel Mare în ultimii doi ani. Totuși, el s-a arătat optimist în legătură cu posibilitatea ca echipa alb-roșie să revină rapid în elita fotbalului românesc, pe modelul altor formații de tradiție care au trecut prin astfel de momente dificile în ultimii ani.

„Să fiu ironic sau….? Să o dăm aşa… Dinamo nu a retrogradat anul ăsta, Dinamo a retrogradat de vreo 2 ani, anul ăsta doar a încununat cu succes această retrogradare. Nimic nu e întâmplător în viaţă, toate au un rost în viață. Ce s-a întâmplat la Dinamo m-a dezamăgit şi pe mine ca fost jucător cu trecut dinamovist. Înţeleg până la un anumit punct suferinţa suporterilor dinamovişti.

Un club enorm pentru fotbalul românesc, clar campionatul va fi mult mai sărac fără Dinamo. Sper să se rebranduiască, au trecut şi alte echipe prin astfel de momente, mă refer la Rapid, Petrolul, U Cluj.

Trebuie să o ia de la zero, nu ştiu care e situaţia, poate tot răul spre bine. Se acuză reciproc, până la urmă nu mai contează, mortul de la groapă nu se mai întoarce! E totusi Liga 2, nu e departe de Liga 1… Câteodată e bine să mai şi cobori ca să şi urci. Asta e viaţa”, a mai spus Viorel Moldovan conform sursei citate.

„A căzut o stea! E foarte greu de înțeles asta”. Fost campion cu Dinamo, reacție emoționantă despre retrogradarea istorică a „câinilor”. VIDEO EXCLUSIV