Primul conflict la Barcelona în era Xavi. Antrenorul s-a contrat cu Pique

Giosanu Catinca / 10.11.2021, 20:33
Primul conflict la Barcelona în era Xavi. Antrenorul s-a contrat cu Pique

Xavi Hernandez știe exact ce îi lipsește Barcelonei și impune schimbări majore în regulamentul de ordine interioară al catalanilor.

Noile restricții impuse de Xavi au născut controverse printre jucători. Jurnaliștii din străinătate scriu că fundașul Pique nu este de acord cu măsurile luate de noul antrenor.

Xavi Hernandez, măsuri draconice la Barcelona

Noul antrenor al lui FC Barcelona, fostul mare fotbalist Xavi Hernandez, are de gând să scoată ce e mai bun din jucătorii săi. Pentru a-și atinge obiectivul, tehnicianul a stabilit câteva măsuri. Astfel, el speră să readucă disciplina la echipa spaniolă, informează site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Xavi își doreşte în primul rând să fie respectat. Pentru asta, a pus rapid bazele pentru ceea ce ar trebui să fie Barca sub conducerea sa. Fostul jucător a stabilit zece reguli fundamentale de bună purtare, ce ar trebui să fie pilonii reconstrucţiei Barcelonei.

Conform jurnaliștilor din Spania, Xavi i-a interzis lui Pique să călătorească săptămâna viitoare la Madrid, unde avea programat un interviu pentru postul „El Hormiguero”. Tot săptămâna viitoare, Pique trebuia să fie prezent la Madrid pentru Cupa Davis, competiție de tenis administrată de firma sa. Tehnicianul s-a opus, deși fundașul este în plin proces de recuperare.

Pique, afectat din plin de noile reguli ale lui Xavi

Pe lângă interzicerea mai multor activități extrafotbalistice, jucătorii trebuie să renunțe și la sporturile considerate riscante. Despre Pique se știe că este un împătimit al surfului, al mersului pe bicicletă și al tirului, însă va fi nevoit să renunțe la toate. În caz contrar, acesta riscă să fie amendat de către club și să intre pe lista neagră a fostului său coleg.

Fundașul trebuie să o lasă mai ușor și cu afacerile pe care le promova pe la diverse evenimente.  Va avea nevoie de acordul lui Xavi trebuie pentru orice interviu, inclusiv pentru social media. Pique e are mult de suferi din această cauză, fiind implicat în Superliga eSports. În plus, el colaborează frecvent cu Ibai Llanos, un influencer spaniol, atât la interviuri, cât și la organizarea unor evenimente online.

Cum are de gând Xavi să îi învingă pe adversari

La conferința de presă de luni, Xavi Hernandez a explicat cum vrea să joace Barcelona sub comanda lui.

Când vă aud, mă înfior. Noi suntem Barça, cel mai bun club din lume. Trebuie să învingem, aici nu există egal sau înfrângere.”, le-a transmis Xavi fanilor.

Cât despre modul în care va câștiga, tehnicianul de 41 de ani a spus clar:

Atac, spectacol, un joc de posesie, nu speculativ, cu mare presiune pe adversari, cu agresivitate și intensitate.”, a fost mesajul lui Xavi, noul antrenor al Barcelonei.