Primul eșec pentru Erik ten Hag la Manchester United. Jucătorul dorit de olandez nu vrea să vină la „diavoli”

Bordei Radu / 13.05.2022, 13:37
Primul eșec pentru Erik ten Hag la Manchester United. Jucătorul dorit de olandez nu vrea să vină la „diavoli”

Erik ten Hag nu și-a început, oficial, mandatul la Manchester United, dar olandezul deja lucrează pentru noul său club. Managerul tocmai a devenit campion al Olandei, cu Ajax, așa că se paote ocupa deja de viitoarele transferuri ale următoarei sale echipe. Ten Hag și-a stabilit deja prioritatea principală.

Erik ten Hag se confruntă deja cu primele probleme la United. Un star de la Barcelona refuză să vină să lucreze cu fostul său antrenor

Managerul olandez a identificat principala problemă a celor de la United. Linia de mijloc va necesita întăriri serioase. Mai ales că Nemanja Matic și Paul Pogba vor părăsi și ei echipa, la vară. Principala țintă este starul celor de la Barcelona, Frenkie de Jong. Mijlocașul a fost lansat la Ajax chiar de Ten Hag, așa că antrenorule ste sigur că poate să scoată ce este mai bun dintr-un jucător foarte talentat. Internaționalul batav ar trebui să fie coordonatorul echipei, una din piesele care au lipsit până acum diavolilor. Ten Hag speră ca De Jong, alături de Donny van de Beek, care va reveni și el, să refacă perechea de mijlocași care au impresionat la Ajax, când au fost la un minut de finala Ligii Campionilor.

Marea problemă este că De Jong nu prea este entuziasmat să lase Barcelona. Catalanii și Xavi se pregătesc de o revoluție și doar 5-6 jucători sunt intangibili, în Catalunia. De Jong nu se află pe listă iar olandezul ar putea aduce în jur de 70 de milioane de euro clubului blaugrana. Fotbalistul ar prefera să rămână, mai ales că este entuziasmat de noul proiect al Barcelonei. Dacă, totuși, va fi vândut de club, atunci De Jong are și variante mai bune, una chiar în Manchester. Pep Guardiola este un mare admirator și l-a pus și el pe listă. City îi poate oferi mijlocașului șansa de a juca în Liga Campionilor, plus o echipă capabilă să se lupte la trofee. 

Cristiano Ronaldo rămâne la Manchester United doar dacă va fi titular

Portughezul mai are contract pe „Teatrul viselor” până în iunie 2023, iar recent au apărut speculații referitoare la o eventuală revenire la Real Madrid. Sau de un eventual transfer la PSG. Se pare că totuși el ar fi decis să continue și sub comanda lui ten Hag la United, cu condiția ca acesta să îi garanteze că va avea un rol esențial în echipă. Totuși, Cristiano Ronaldo ar fi de acord cu aducerea în vară a unui atacant de top.