Primul jucător important de la FC Botoșani pe care Becali nu-l mai poate aduce. A semnat pe 3 ani în Ungaria

Iosif Pintilie 29.03.2023, 19:15
Primul jucător important de la FC Botoșani pe care Becali nu-l mai poate aduce. A semnat pe 3 ani în Ungaria

Încă un fotbalist român ajunge în Ungaria. Eduard Pap, portarul lui FC Botoșani, va semna cu Gyor, echipă din divizia a doua. În schimbul său, moldovenii vor primi și o sumă de bani.

Becali l-a ratat pe Eduard Pap

În 2012, FCSB era aproape să îl cumpere pe Eduard Pap, fotbalist ce se afla atunci sub contract cu Poli Timișoara. El a mai jucat la Luceafărul Oradea și ASA Târgu Mureș.

Din 2017 el joacă la FC Botoșani, pentru care a strâns, 149 de meciuri, fiind cel mai folosit portar din istoria clubului și al cincilea jucător, ca numpr de meciuri jucate, pentru moldavi.

Din lotul actual, doar Mihai Roman I și Andrei Patache se laudă cu mai multe meciuri jucate.

„Este adevărat, a semnat cu Győr. A fost o ofertă foarte avantajoasă și pentru Edy dar și pentru FC Botoșani”, a declarat un apropiat al lui Eduard Pap Monitorul de Botoșani.

Iftime confirmă varianta Gyor

Contactat de PlaySport, Valeriu Iftime a ezitat să dea un răspuns ferm în legătură cu plecarea lui Pap, limitându-se să declare că situația sa va fi definitivată la finalul sezonului. În același timp, el confirmă că există discuții cu echipa din Ungaria.

„Acum nu se pot face transferuri oricum, vedem în vară ce va fi. Pap mai are contract încă un an la mine. A fost doar o discuție legată de plecarea la Gyor. E o discuție deschisă”, a spus Iftime pentru PlaySport.

Conform surselor Playsport, moldovenii vor primi o sumă de bani în schimbul acestui transfer. În vară, Pap ar fi intrat în ultimul an de contract cu FC Botoșani.

Contactat de Playsport, Eduard Pap cu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile privind o eventuală plecare a sa de la Botoșani la Gyor.

„O să regrete Steaua că nu m-a luat!”, spunea Eduard Pap, în 2012, pe când avea doar 17 ani și juca în divizia a patra. Mihai Stoica i-a răspuns atunci: Noi nu luăm jucători din Liga a 4-a la echipă, să fie clar!”.

În trecut, Pap a dat probe la Borussia Dortmund și a fost aproape să intre în academiile celor de la Borussia Monchengladbach ori Eintracht Frankfurt. El este singurul fotbalist român care a jucat pentru o echipă națională a României fiind convocat direct din divizia a patra.

Eduard Pap a vrut echipa națională

În vară, Eduard Pap dădea un interviu în care spunea că, având în vedere că este titular incontestabil la o echipă stabilă din prima divizie, se așteaptă să ajungă la națională.

Nu a mai ajuns, însă, probabil și pentru că FC Botoșani a are unul din cele mai slabe sezoane din istoria clubului.

„Vă dați seama că mă gândesc la asta, îmi doresc să fiu selecționat la naționala României, dar în primul rând trebuie să ă concentrez la ce am de făcut la echipa de club. Eu încerc să iau fiecare meci în parte, să dau tot ce am mai bun, și eu cred că în viitorul apropiat va veni și selecția.

Indiferent dacă eu zic că merit sau nu merit să fiu convocat, nu contează. Selecționerul României decide, tot ce pot eu să fac este să joc bine și să îl impresionez”, ne-a spus Eduard Pap.

Urmăriți Playsport.ro și pe