Primul nume cu greutate care e pe picior de plecare de la FCSB. Evenimentele petrecute în culisele clubului l-au pus pe lista neagră

George Drafta 17.11.2022, 13:51
Primul nume cu greutate care e pe picior de plecare de la FCSB. Evenimentele petrecute în culisele clubului l-au pus pe lista neagră

Deşi ultimele victorii din Superligă ar fi trebuit să aducă moral bun pentru toţi jucătorii vicecampioanei, lucrurile nu stau chiar aşa.

Unul dintre componenţii lotului este dezamăgit de faptul că o dată cu schimbarea antrenorului, el nu se mai regăseşte printre titulari. Edjouma a fost unul dintre favoriţii lui Dică. Însă Mihai Pintilii l-a cam ignorat de când a preluat banca tehnică a roş-albaştrilor. Astfel în cele 4 meciuri în care fostul mijlocaş a fost principal al FCSB, francezul a bifat doar 100 de minute.

Conform celor de la Gsp, Pintilii nu este deloc încântat de randamentul jucătorului de 26 de ani. În schimbul căruia Gigi Becali solicită 5 milioane de euro. Cei de la Toulouse care s-au interesat de Edjouma s-au speriat de preţul cerut de latifundiarul din Pipera.  Însă aceştia ar putea să îşi mai încerce şansa o dată în această iarnă. Asta dacă Gigi Becali alege să îl păstreze până la urmă pe Pintilii în fruntea staffului tehnic al clubului din Berceni.

Pentru că este foarte probabil ca într-o astfel de situaţie, Edjouma să evolueze mai puţin. Iar preţul său să scadă. Atunci când jucătorul venit de la Botoşani a primit propunerea de transfer, Gigi Becali a fost de-a dreptul intrigat de suma propusă de gruparea de Ligue 1.

”Pe Edjouma au venit cu 600.000, du-te, mă, de aici. Păi am dat eu 450.000. Păi câştig 150.000? Ce, sunt cioflingar?”, s-a revoltat omul de afaceri la acea vreme.

Instalarea lui Mihai Pintilii pe banca roş-albaştrilor nu a fost de bun augur pentru Edjouma
Instalarea lui Mihai Pintilii pe banca roş-albaştrilor nu a fost de bun augur pentru Edjouma

Momentul „rupturii”

Decizia lui Pintilii de a-l scoate dintr titulari pe Edjouma poate avea legătură şi cu un episod petrecut înaintea derbyului contra celor de al Rapid. Francezul nu a făcut parte dintre fotbaliştii trecuţi pe lista oficială de joc. Iar antrenorul motivase absenţa sa ca urmare a unor probleme medicale. Totuşi, la scurt timp, chiar Gigi Becali a fost cel care a dezvăluit că stafful medical nu a confirmat vreo afecţiune care să îl facă indisponibil pe francez. Se pare că jucătorul ar fi refuzat să joace contra giuleştenilor. Iar acest lucru nu a putut fi trecut cu vederea de Pintilii.

Edjouma a evoluat în 22 de partide în acest sezon în Superligă şi Conference League. El a şi punctat de trei ori. În campionat, golul său a evitat înfrângerea în faţa celor de la Hermannstadt. În cupele europene, a înscris în returul cu Saburtalo, la debutul ca antrenor la FCSB a lui Nicolae Dică. Şi apoi în partida decisivă cu Viking, atunci când roş-albaştrii au obţinut calificarea în grupele Conference League.