Primul „produs” al lui Cristi Chivu e gata să facă pasul la echipa mare al lui Inter. Cine este „perla” de la Primavera

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2021, 10:54

Cristi Chivu a fost numit antrenor al echipei U19 a lui Inter Milano pe 1 iulie 2021. Această numire a venit în urma rezultatelor foarte bune obținute de fostul căpitan al naționalei României la echipele U17 și U18 ale clubului de pe Giuseppe Meazza.

Chivu a obținut două victorii și un rezultat de egalitate în cele trei meciuri jucate de Inter Primavera sub comanda sa. Puștii „nerazzurri” au învins Atalanta pe teren propriu cu scorul de 3-2 și Bologna în deplasare cu scorul de 3-1.

Cristi Chivu a început deja să „livreze” fotbaliști pentru prima echipă a Interului

De asemenea, Inter U19 a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 3-3, cu echipa similară a Fiorentinei. Se poate observă că antrenorul român de 40 de ani a impus un stil extrem de ofensiv.

Echipa lui Cristi Chivu a marcat nu mai puțin de 9 goluri în primele 3 meciuri ale sezonului. Fostul fotbalist de la Ajax, AS Roma și Inter a folosit în primele două partide un sistem 4-3-2-1. Iar în cel de-al treilea a trecut la un 4-3-1-2. Inter U19 se află pe locul 2 în campionat, la egalitate de puncte cu liderul AS Roma.

Iar răsplata muncii foarte bune făcute de Cristi Chivu până în acest moment la echipa a doua a Interului a venit. Jurnalistul italian Daniele Mari a anunțat că Simone Inzaghi, antrenorul primei echipe, l-a inclus în lotul pentru meciul cu Fiorentina de etapa viitoare pe tânărul de 19 ani Mattia Sangalli.

Mijlocașul defensiv a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Chivu în acest început de sezon. El a jucat două meciuri în campionatul Primavera și unul în UEFA Youth League și l-a impresionat pe Simone Inzaghi.

Mijlocaşul central a fost promovat de la formaţia Primavera, echipă antrenată de Cristian Chivu”, a anunțat sursa citată.

Sangalli este primul fotbalist care face pasul spre prima echipă a Interului în mandatul lui Cristi Chivu, la numai două luni de la numirea sa în funcție. Mijlocașul defensiv italian este cotat în prezent de Transfermarkt la 200.000 de euro.

Inter Milano se deplasează la Florența în etapa a patra din Serie A. Ionuț Radu face parte din lotul campioanei Italiei

El va face cunoștință astfel cu „greii” vestiarului lui Inter Milano, dar și cu românul Ionuț Radu. Portarul de 24 de ani va face și el parte din lotul pentru meciul cu Fiorentina.

Sunt șanse destul de mici însă ca Radu să fie titularizat în detrimentul veteranului Samir Handanovic. Mai ales că acest lucru nu s-a întâmplat deloc în acest sezon.

Inter Milano se află pe locul 2 în Serie A înaintea meciului cu Fiorentina din deplasare. Campioana Italiei a adunat 10 puncte în primele 4 etape, două mai puține decât liderul Napoli.