Primul transfer comandat deja de viitorul antrenor al lui Real Madrid. Florentino Perez a fost convins

Ioan Valentin Oprea 27.09.2023, 23:24
Primul transfer comandat deja de viitorul antrenor al lui Real Madrid. Florentino Perez a fost convins

Carlo Ancelotti e aproape să devină istorie la Real Madrid. Celebrul tehnician italian ar urma, potrivit presei din Spania, să preia în vară cârma naţionalei Braziliei, iar în locul său, pe banca „galacticilor”, va fi numit Xabi Alonso.

Radio Marca a transmis că preşedintele Florentino Perez a avut o discuţie clarificatoare cu Xabi Alonso în ultimele ore, iar venirea acestuia la timona grupării de pe „Santiago Bernabeu” ar fi bătută deja în cuie. Tehnicianul în vârstă de 41 de ani nu va sosi singur la Real.

Wirtz, primul nume pentru care insistă Alonso

Alonso insistă ca unul din cei mai talentaţi puşti pe care îi are sub conducere la Leverkusen, Florian Wirtz, să fie tranferat la gruparea madrilenă. Jucătorul de 20 de ani se află sub contract cu „aspirinele” până în 2027, iar oficialii nemţi nu vor să-i dea drumul acestuia pe o sumă mai mică de o sută de milioane de euro.

Chiar dacă se află la o vârstă fragedă, Wirtz a bifat deja peste o sută de apariţii pentru Bayer. Acesta a debutat la prima echipă atunci când avea doar 17 ani şi 15 zile, iar în ceea ce priveşte cifrele sale în Bundesliga, Wirtz şi-a trecut de 15 ori numele pe lista marcatorilor şi a izbutit, de asemenea, alte 33 de assist-uri.

Leverkusen nu îi pune piedică

Alonso, care mai are contract cu Leverkusen valabil până în 2026, nu va întâmpina dificultăţi în a pleca la Madrid. Antrenorul de 41 de ani s-ar fi înţeles deja cu şefii „aspirinelor” pentru a-şi rezilia de comun acord contractul în iunie 2024, imediat după încheierea ediţiei actuale din Bundesliga.

Întrebat dacă Alonso ar fi o bună alegerea pentru a o prelua pe Real Madrid, Ancelotti a dat un răspuns diplomatic. Acesta a precizat că îl cunoaşte foarte bine pe Alonso, din perioada în care l-a avut elev, şi a subliniat că fostul mijlocaş defensiv are un debut plin de entuziasm în cariera sa de antrenor.

L-am antrenat pe Xabi, face o treabă bună la Bayer. Înțelege jocul foarte bine, de asta e un antrenor foarte bun. Le doresc lui Xabi Alonso, Raul și Arbeloa să antreneze Real Madrid într-o zi. Îi iubesc pe toți”, s-a rezumat să afirme Ancelotti.

Urmăriți Playsport.ro și pe