Primul transfer făcut de Dan Petrescu în Coreea de Sud. Asiaticii au făcut anunțul oficial

Cosmin Olteanu 29.06.2023, 10:34
Primul transfer făcut de Dan Petrescu în Coreea de Sud. Asiaticii au făcut anunțul oficial

Dan Petrescu a făcut primul transfer în Coreea de Sud.

Dan Petrescu a semnat cu Jeonbuk, la începutul acestei luni, după despărțirea de CFR Cluj.

Primul transfer făcut de Dan Petrescu în Coreea de Sud

Jeonbuk l-a transferat pe Tomas Petrasek (31 de ani), un fundaș central ceh adus liber de contract, de la Rakow. Potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com, acesta este cotat la 400.000 de euro.

În sezonul recent încheiat, Petrasek a dat un gol și o pasă decisivă în 17 meciuri bifate pentru Rakow.

Pe lângă Petrasek, Dan Petrescu mai are patru străini în lot: brazilienii Andre Luis, Gustavo, respectiv Rafa Silva, dar și japonezul Jun-Amano.

Până acum, Dan Petrescu are o victorie și o înfrângere în Coreea de Sud. În primul meci, a fost învins, în campionat, de Gwangju, 0-2. Însă, patru zile mai târziu, și-a luat revanșa în fața celor de la Gwangju, reușind să-i învingă cu 4-0, în sferturile Cupei Coreei de Sud.

Sursa foto: Instagram Jeonbuk

Dan Petrescu: „Sunt fericit că sunt aici”

„Este prima mea conferinţă de presă în Coreea şi sper că vom avea o relaţie bună eu şi toată presa. Când am fost sunat să fiu întrebat de venirea în Coreea, am spus că voi veni doar pentru un club, Jeonbuk. Am răspuns imediat că bineînţeles că voi veni, că va fi o onoare pentru mine să fiu la cel mai mare club din Coreea. Sunt fericit că sunt aici şi sper să aduc victorii echipei şi să fim mereu în vârf.

Când antrenam în China, am jucat în Liga Campionilor împotriva lui Jeonbuk, am văzut când am venit aici să jucăm facilităţile, fanii… Am fost impresionat de ce am văzut şi visam ca într-o zi să fiu aici, să antrenez un astfel de club.

Am experienţă mare ca antrenor, dar cred că acesta este cel mai mare club din cariera mea. Este o responsabilitate mare pentru mine, ştiu asta, dar sunt totodată foarte fericit. Cred că am ales clubul potrivit în momentul potrivit pentru mine”, a declarat Dan Petrescu, în cadrul primei conferințe de presă, la Jeonbuk.

Urmăriți Playsport.ro și pe