Primul transfer făcut de Dinamo pentru la vară. „Nu am fost fugar. Am renun’at la bani”

Iosif Pintilie 25.03.2023, 15:15
Primul transfer făcut de Dinamo pentru la vară. „Nu am fost fugar. Am renun’at la bani”

Dacă vorbim despre ultimii ani de la Dinamo, cu siguranță Ricardo Grigore este un fotbalist emblematic. Fundașul de 23 de ani a părăsit echipa în vară, după retrogradare, dar nu a reziliat contractul cu „câinii”.

El a fost împrumutat, inițial, la FCU Craiova, iar mai apoi a semnat cu Petrolul. „Rici” anunță însă că va reveni în vară la Dinamo

Grigore: „Nu am fost fugar”

Fundașul a avut ocazia să joace împotriva echipei sale de suflet, în duelul amical jucat astăzi, terminat cu scorul de 1-1.

După meci, el a vorbit despre situația sa, spunând că nu este un fugar și că el a vrut să revină la echipă încă din această iarnă, dar nu a putut din cauza interdicției de transferuri primită de club.

„E prima dată când joc împotriva lui Dinamo, mi s-a părut ciudat. N-am avut emoții, mă simt ca la mine acasă, dar am petrecut toată viața aici, am învățat să joc fotbal, mi-am început viața ca sportiv, Dinamo m-a educat și ca om.

E un sentiment ciudat. Majoritatea au fost colegii mei, m-am antrenat cu ei când a început sezonul la Liga 2. Am fost în contact cu ei în toată această perioadă.

Dinamo ar putea promova cu șanse clare, are un joc bun. Le țin pumnii și sper să revină în Liga 1. Eu sunt încă jucătorul lor, la vară revin, nu știu ce va fi. Sper să se rezolve, să fie bine și pentru mine, și pentru ei.

În iarnă am avut în cap să revin la Dinamo, când am reziliat cu Craiova. Nu s-a putut, pentru că au avut problema cu interdicția la transferuri, m-a dat și pe mine peste cap acest lucru.

Mi-a fost foarte greu să găsesc o echipă la care să joc. Dinamo nu mă putea lăsa liber, au fost niște discuții încinse, sunt niște legi cu insolvența asta de nu mai înțelegi! Trebuie să mă fac fotbalist-avocat ca să le știu pe toate.

M-a blocat, am trecut prin niște momente grele, nu știam absolut nimic. Când am reziliat cu Craiova mi-am asumat, am luat în calcul să merg afară, dar lucrurile s-au complicat. Credeau că sunt liber, dar nu voiau să discute cu Dinamo când aflau că eram sub contact.

Aveam nevoie de un restart, nu prea jucasem, voiau să fiu liber. Dinamo nu cerea bani mulți, dar cei din străinătate nu voiau să discute, s-au reorientat spre cineva pe care nu trebuia să plătească.

N-am fost fugar, cum s-a scris, în vară am vrut să aduc o ofertă pentru mine. Dinamo a luat o sumă mică pe mine când am plecat la FCU Craiova. S-au făcut anumite lucruri cu banii ăia. Am renunțat și la bani, ca să se știe, să nu se mai spună altceva!” a spus Grigore.

Ricardo Grigore a jucat 101 meciuri pentru Dinamo, interval în care a adunat șase goluri și cinci pase de gol.

Urmăriți Playsport.ro și pe