Prins în flagrant și arestat, Victor Pițurcă a trecut prin momente cumplite. Povestea unui episod negru din viața fostului selecționer – REMEMBER

Olteanu Ștefan 03.11.2021, 08:51

Au trecut aproape 40 de ani de când Victor Pițurcă a fost prins în flagrant și arestat. Se întâmpla în anul 1981, când fostul atacant evolua pentru FC Olt Scornicești. Pițurcă a încălcat regulile de la acea vreme și a fost reținut de miliție. Însă, Dumitru Dragomir, fost președinte la Liga Profesionistă de Fotbal între anii 1996-2003, spune că a intervenit atunci și l-a salvat pe Pițurcă.

„Eu l-am scos din închisoare!”. Dumitru Dragomir, despre cum a fost Victor Pițurcă prins în flagrant și arestat

În apropierea Crăciunului din 1981, pe vremea când era legitimat la FC Olt Scornicești, Victor Pițurcă a fost prins în flagrant și arestat. Povestea poate părea comică acum, însă la acel moment totul a fost cât se poate de serios.
Înainte de a semna cu formația din Scornicești, fostul mare atacant al României mai evoluase la Universitatea Craiova (1974 – 1976), Pandurii Tg. Jiu (1976 – 1977) și FC Drobeta (1977 – 1978).
La Pandurii rămăsese în relații foarte apropiate cu mai mulți prieteni, pe care îi vizita inclusiv după începutul anilor ’80. În nopțile petrecute la Târgu Jiu, Victor Pițurcă se distra cu aceștia jucând jocuri de noroc.
Însă, spre finalul anului 1981, Pițurcă a fost reținut pentru încălcarea legii. Mai exact, fostul selecționer a fost surprins de miliție în timp ce juca barbut. Înaintea Revoluției din 1989, când dictatorul Nicolae Ceaușescu era la conducerea țării, barbutul era interzis.
În acest context, Victor Pițurcă a fost arestat de autorități.

Dumitru Dragomir spune că a intervenit pentru a-l scoate de la arest

Fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal era președinte al clubului FC Olt Scornicești la acea vreme și a intervenit pentru a-l salva pe Victor Pițurcă.
Dragomir avea relații foarte apropiate cu oamenii lui Nicolae Ceaușescu și în acest fel a putut să îl ajute pe fostul selecționer:

Pe Pițurcă eu l-am dus la Scornicești și acolo a fost arestat, după ce a jucat barbut. Jocurile de noroc erau interzise în comunism. Eu l-am scos de la închisoare.
M-am dus la arest și le-am zis celor de-acolo că partidul a ordonat să fie scos. Așa i-au dat drumul. Nu mi-a mulțumit nici până în ziua de azi”, dezvăluia Dumitru Dragomir, potrivit Arena Olteană.

Cum l-a cucerit Dumitru Dragomir pe Nicolae Ceaușescu. Gluma care l-a făcut pe dictator să zâmbească.

Trei săptămâni a stat Victor Pițurcă la arest

Potrivit informațiilor publicate de-a lungul timpului în presa centrală, Victor Pițurcă a fost arestat în noaptea de 16 spre 17 decembrie 1981.
Ulterior, el a fost judecat pe 18 decembrie, în sala cinemtografului „23 august” din Târgu Jiu, și condamnat la șase luni cu executare, atât cât era pedeapsa pentru abaterea respectivă.
Din fericire, Pițurcă a stat în spatele gratiilor doar trei săptămâni.

De-a lungul anilor, nu doar Dumitru Dragomir și-a asumat meritele pentru eliberarea lui Pițurcă. Florin Halagian, antrenorul lui Pițurcă din acea vreme, a afirmat, de asemenea, că a contribuit la eliberarea fostului său jucător.

A avut un mare defect, jocurile de noroc. L-am scos din pușcărie. L-au luat direct din joc, era la barbut. Atunci era o pedeapsă clară, 6 luni cu executare. L-am dus la Scornicești și a făcut pedeapsa jucând la noi, stând în cantonament”, declara și Halagian, conform sursei citate.

În realitate, nici Dumitru Dragomir și nici Florin Halagian nu l-ar fi scos pe Victor Pițurcă din închisoare. Frații Bărbulescu, doi oameni extrem de influenți în Scornicești la acea vreme, ar fi dat ordinul ca Pițurcă să fie eliberat.
Unul dintre frați, Vasile Bărbulescu, era chiar cumnatul lui Nicolae Ceaușescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe