Priviți-l cu atenție! El este următorul Lionel Messi. FC Barcelona a mai găsit un „puști minune”

Ștefănescu Dragoș / 15.11.2021, 14:24
Priviți-l cu atenție! El este următorul Lionel Messi. FC Barcelona a mai găsit un „puști minune”

”La Masia” este una dintre cele mai renumite și de succes academii de fotbal din lume. Academia clubului FC Barcelona l-a găsit deja pe următorul Lionel Messi, viitorul clubului catalan fiind asigurat.

Următorul Lionel Messi se formează la academia ”La Masia”

”La Masia” este una dintre cele mai de succes academii de fotbal din lume. Academia clubului FC Barcelona a format de-a lungul istoriei nenumărați fotbaliști de excepție. Lionel Messi este probabil cel mai valoros fotbalist crescut de celebra ”La Masia”. Însă anii au trecut, Messi a plecat de la Barcelona, iar academia trebuie să găsească și să formeze noi talente pentru viitorul clubului catalan.

Pedro Juarez este noua descoperire a academiei Barcelonei. Pedrito s-a născut în Argentina, la doi ani s-a mutat cu familia în California, de unde a ajuns la Barcelona anul trecut. El a fost imediat integrat în academia catalanilor, ”La Masia”. Idolul puștiului este Leo Messi, printre jucăriile sale numărându-se inclusiv o păpușă care îl reprezintă pe superstarul argentinian.

Micuțul argentinian în vârstă de doar șapte este deja comparat cu Leo Messi. În ultima etapă a campionatului Benjamin, piticii Barcelonei au înfruntat echipa Sant Vicenc Horts. Partida s-a încehiat cu scorul de 5-5 dar a fost marcată de o fază de excepție a lui Pedro Juarez. Acesta a pornit cu mingea de la centrul terenului și a driblat toți adversarii până a marcat, imaginile video devenind rapid virale.

Noul star al fotbalului din Argentina

Argentina este un izvor nesecat de talente când vine vorba despre fotbal. Nume uriașe ale fotbalului mondial au venit din țara tangoului pe parcursul anilor. Ultimul mare talent propus de fotbalul argentinian este Julian Alvarez (21 de ani). Tânărul atacant joacă pentru prima echipă a celor de la River Plate din 2018. Alvarez este un produs al legendarului club.

În etapa a 20-a din Primera Division, River Plate a înfruntat echipa Patronato. Julian Alvarez a avut o evoluție strălucitoare reușind să marcheze nu mai puțin de 4 goluri. Primele trei reușite ale sale au venit într-un interval de doar 12 minute. River Plate a câștigat partida cu scorul de 5-0. După cele 4 goluri marcate în poarta celor de la Patronato, Julian Alvarez are acum 17 goluri în campionatul argentinian, fiind lider în topul marcatorilor din acest sezon.  Atacantul lui River ocupă și prima poziție în topul pasatorilor, cu 11 assist-uri.

Golurile lui Alvarez din acest sezon au contribuit decisiv la poziția pe care o ocupă River Plate în Primera Division. ”Milionarii” se află pe primul loc având un avans de șapte puncte față de ocupanta locului secund, Telleres de Cordoba. Astfel, River Plate se îndreaptă spre titlul de campioană pe care nu l-a mai obținut din 2014. Marea rivală Boca Juniors se află abia pe locul șase.

Julian Alvarez a fost convocat la echipa națională a Argentinei, pentru meciurile cu Uruguay (13 noiembrie) și Brazilia (17 noiembrie) din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Evoluțiile excelente ale lui Julian Alvarez au atras atenția marilor puteri ale fotbalului european. Real Madrid, Sevilla, Inter Milano și AC Milan și-au manifestat deja interesul pentru tânărul atacant argentinian.