Probleme de lot pentru naționala României înainte de meciul cu Liechtenstein. Ce jucători se află în vizorul medicului

Olteanu Ștefan / 14.11.2021, 04:01

La conferință de presă premergătoare meciului din Liechtenstein, Mirel Rădoi a dezvăluit mai multe probleme de lot pe care le are naționala României. Selecționerul are șanse mici să se poată baza pe trei jucători importanți, care au evoluat încă din primul minut cu Islanda.

Vlad Chiriches, Florin Tănase și Răzvan Marin, incerți pentru meciul cu Liechtenstein. Probleme de lot pentru naționala României

Mirel Rădoi a dezvăluit în cadrul ultimei conferinței de presă că naționala României are mai multe probleme de lot pentru duelul cu Liechtenstein de duminică seară.
Printre cei care ar putea fi indisponibili se numără și căpitanul Vlad Chiricheș. De asemenea, alți doi jucători incerți sunt Florin Tănase și Răzvan Marin.
De menționat este faptul că toți trei au început încă din primul minut în partida cu Islanda de joi. În cazul lui Chiricheș și Tănase, Mirel Rădoi spune că este vorba despre oboseală, în timp ce Răzvan Marin a suferit o mică accidentare.

Vor fi schimbări, din punct de vedere fizic avem probleme. E o stare de oboseală la Chiricheș și la Tănase, o mică problemă medicală la Răzvan Marin, dar nu sunt în imposibilitatea de a juca.

Va trebui să fim proaspeți, așa că vor fi schimbări, nu știu să vă spun câte.

Despre partitura veți afla mâine seară. Este important modulul de joc cu care începem, dar mai importantă este dinamica jocului”, a explicat Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi: „E clar că mâine seară jucătorii nu vor fi 100% concentrați”

Referitor la partida cu Liechtenstein, Rădoi a declarat:

Nu trecem prin momente foarte bune. E clar că a rămas în continuare o doză de dezamăgire după partida cu Islanda. Sper doar ca frustrarea să o arătăm mai ales în prima repriză mâine seară. E clar că nu a trecut și nu va trece foarte ușor dezamăgirea pe care a simțit-o toată lumea.

Nu cred că pot fi 100% concentrați. Și eu am trecut prin momentele astea și sunt sigur că vor fi cu gândul și la cealaltă partidă. Dacă vor veni la margine să ne întrebe de scorul de dincolo, nu le vom spune. Pentru că nu vrem să se gândească și acolo.
Cu o minune mâine seară putem termina pe locul doi, dar în cazul în care noi nu câștigăm cu Liechtenstein ar fi o rușine.

Va fi un eșec pentru mine în primul rând, apoi Federația va trebui să facă o analiză în funcție de ce se va întâmpla. Nu știu dacă această analiză va fi corelată cu campaniile precedente sau cu problemele care au fost din cauza pandemiei.

Trebuie să fie clar atât pentru mine, cât și pentru băieți, că în partida asta nu e vorba doar despre renumele jucătorilor. E vorba despre o țară întreagă. Noi nu suntem Germania, va trebui să fim concentrați la ceea ce avem noi de făcut.
Sunt sigur că Liechtenstein se va grupa foarte bine defensiv, se vor apăra bine și cu cât va trece mai mult timp, ne va fi și mai greu să marcăm”, a mai spus Rădoi, la conferința de presă.

Stoichiță a anunțat ce are de gând FRF în privința lui Mirel Rădoi. „Am fost foarte clar”.

Lista jucătorilor convocați de Mirel Rădoi

PORTARI. Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 1/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)

FUNDAȘI. Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 1/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1). Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)

MIJLOCAȘI. Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6). Enes Sali (Farul Constanța, 0/0)

ATACANȚI. George Pușcaș (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1). Denis Alibec (CFR Cluj, 20/2)

Clasamentul din grupa României, înaintea ultimei runde din preliminarii

  1. Germania – 21p (golaveraj 32:3)
  2. Macedonia de Nord – 15p (golaveraj 20:10)
  3. România – 14p (golaveraj 11:8)
  4. Armenia – 12p (golaveraj 8:16)
  5. Islanda – 9p (golaveraj 11:15)
  6. Liechtenstein – 1p (golaveraj 2:32)

Liechtenstein – România și Macedonia de Nord – Islanda se vor juca duminică seară, de la ora 19:00.