Probleme la PSG. Oficialii clubului au fost trași la răspundere pentru campania de transferuri ratată. Ce explicații au găsit

Gabriel-Alexandru Ioniță 05.02.2023, 21:08
Probleme la PSG. Oficialii clubului au fost trași la răspundere pentru campania de transferuri ratată. Ce explicații au găsit

Deși este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, PSG nu a realizat niciun transfer în această iarnă. Acest aspect a stârnit o oarecare rumoare, mai ales printre fanii grupării de pe Parc des Princes, mai ales în condițiile în care clubul din capitala Franței a obișnuit în ultimii ani cu mutări extrem de spectaculoase și costisitoare deopotrivă.

Conducerea lui PSG a fost nevoită să dea explicații după ce clubul nu a făcut niciun transfer în această iarnă

Este drept că oficialii campioanei Franței au fost extrem de aproape de a realiza transferul lui Hakim Ziyech de la Chelsea. De fapt, chiar au reușit acest lucru, dar, după cum se știe deja, mutarea nu a putut fi înregistrată întrucât reprezentanții clubului londonez au întârziat trimiterea documentelor.

Astfel, hârtiile au fost semnate la câteva minute după încheierea oficială a perioadei de transferuri din Vestul Europei, iar transferul nu a fost omologat de FIFA.

Cum s-a apărat directorul sportiv Luis Campos

Aceasta a fost și „linia de apărare” la care a apelat Luis Campos, directorul sportiv al lui PSG, atunci când a fost nevoit să dea explicații pentru această campanie de transferuri considerată ratată de către fani. De asemenea, el a explicat că s-a dorit o schimbare de strategie, în sensul că parizienii își doresc să le dea în viitorul apropiat mai multe șanse jucătorilor proveniți din centrul de copii și juniori al clubului. Iar acest lucru nu ar fi posibil în contextul în care lotul pregătit de Christophe Galtier ar fi înțesat cu fotbaliști care au un anumit statut.

„Am încercat să fim creativi, având în vedere constrângerile financiare pe care le avem. Am pus la punct un plan bun, prin care reducem numărul jucătorilor din lot, pentru a le face loc celor tineri. Ca să nu fie luați de echipe mari din Europa.

Am făcut totul (n.r. Legat de transferul lui Hakim Ziyech). Dar, ca în cazul oricărui transfer, toate cele trei părți trebuie să lucreze cum trebuie. PSG a făcut-o, Ziyech la fel. Dar în cele din urmă nu și Chelsea”, a spus Luis Campos, citat de footmercato.net.

Fanii lui PSG, îngrijorați înaintea dublei cu Bayern Munchen din Champions League

Îngrijorarea fanilor lui PSG este legată de faptul că echipa lor va juca împotriva lui Bayern Munchen în optimile de finală ale UEFA Champions League. Iar Kylian Mbappe a ieșit accidentat de pe teren la partida din penultima etapă de Ligue 1, din deplasare, contra celor de la Montpellier. Starul francez ar fi incert pentru partida tur, care se va juca la Paris pe 14 februarie.

Urmăriți Playsport.ro și pe