Probleme la Washington pentru Simona Halep! Românca a trecut cu greu de Cristina Bucșa, din Spania

Robert Zanfir 01.08.2022, 21:54
Probleme la Washington pentru Simona Halep! Românca a trecut cu greu de Cristina Bucșa, din Spania

Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) a trecut de Cristina Bucșa (24 de ani, 123 WTA) cu scorul de 6-3, 7-5, în primul tur de la Washington. În optimile turneului, fostul număr 1 mondial va juca împotriva învingătoarei dintre Madison Brengle şi Anna Kalinskaia.

Simona Halep a revenit la fileu. Prima partidă după semifinala de la Wimbledon a fost una cu destule emoții. Românca a trecut de spanioloaica originară din Chișinău, Cristina Bucșa. Pentru Halep, jocul de luni este primul la Washington după cinci ani. În 2017, fostul număr 1 WTA s-a oprit în sferturile competiției, la singura ei participare la turneul american, de până acum.

Probleme la Washington pentru Simona Halep

Cap de serie 3, Simona Halep a recunoscut după victoria cu Cristina Bucșa că a avut probleme de acomodare și că a pus prea multă presiune pe ea.

„Mă bucur că sunt din nou aici, atmosfera este foarte frumoasă. Mi-a luat puţin mai mult timp să mă acomodez, nu a fost uşor, dar sunt bucuroasă că am trecut mai departe.

Nu am mai jucat ea, am discutat cu antrenorul ce vreau să fac, să îmbunătăţesc. Pun multă presiune pe mine, se mai întâmplă ca adversara să joce mai bine”, a spus Halep la interviul de pe teren.

Simona Halep s-a impus în 48 de minute, cu scorul de 6-3, 7-5. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuit.

Madison Brengle sau Anna Kalinskaia, în turul 2 de la Citi Open

Simona Halep este singura reprezentantă a României pe tabloul principal de la Washington. Printre adversarele cunoscute sunt Emma Răducanu, Venus Williams și Victoria Azarenka.

În optimi, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Madison Brengle (61 WTA), din SUA, și Anna Kalinskaya (71 WTA), din Rusia. Partida dintre cele două va avea loc marți.

După ce va juca la Washington, Simona Halep va mai bifa și turneele de la Toronto (8-14 august), Cincinnati (15-21 august), iar totul va culmina cu ediția din acest an a turneului de la US Open, care va debuta pe data de 29 august și își va disputa finala pe data de 11 septembrie.

Premiile de la Citi Open, turneul WTA 250 de la Washington:

Pentru accederea în optimi, Simona Halep va primi 30 de puncte WTA şi 4.100 de dolari.

Turul 1 – 2.835 de dolari
Turul 2 – 4.100 de dolari
Sferturi – 6.200 de dolari
Semifinale – 11.000 de dolari
Finală – 19.750 de dolari
Câștigătoare – 33.200 de dolari

Urmăriți Playsport.ro și pe