EXCLUSIV. Clauza pe care Răzvan Lucescu o are la PAOK. Impediment major în negocierile cu FRF

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.11.2021, 10:37
EXCLUSIV. Clauza pe care Răzvan Lucescu o are la PAOK. Impediment major în negocierile cu FRF

PlaySport a anunțat în exclusivitate că Răzvan Lucescu a devenit principalul favorit să preia echipa națională. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță s-au deplasat în Grecia pentru a negocia cu antrenorul lui PAOK Salonic.

Cei trei au fost surprinși de reporterii noștri luând masa în restaurantul 7 Thalasses din Salonic. Răzvan Lucescu este al treilea antrenor cu care FRF ia legătura în aceste zile, după Gică Hagi și Edi Iordănescu.

Răzvan Lucescu a devenit principala țintă a FRF pentru postul de selecționer

El nu se află deloc într-o situație confortabilă la PAOK. Alb-negrii au pierdut în ultima etapă surprinzător în deplasare cu Atromitos, echipa de pe ultimul loc, scor 0-2. Și s-au depărtat destul de mult de liderul Olympiakos.

Echipa din Pireu are acum un avans de 7 puncte față de echipa lui Lucescu Jr., după doar 10 etape disputate. Înfrângerea cu Atromitos a generat nemulțumire din partea fanilor și a conducerii clubului. Dar și critici destul de dure din partea presei.

Astfel că s-a creat un context pentru o posibilă plecare a lui Răzvan Lucescu de la Salonic pentru a prelua echipa națională a României. Doar că mai există un aspect extrem de important care le taie cumva aripile oficialilor Federației Române de Fotbal.

Răzvan Lucescu are clauză de 5 milioane de euro

Este vorba despre contractul lui Răzvan Lucescu la PAOK. Antrenorul român în vârstă de 52 de ani a revenit în vara acestui an la echipa alături de care a câștigat eventul în 2019 după o aventură la Al Hilal. Grație statutului obținut de el în urma performanțelor din precedentul mandat, Răzvan a „făcut rost” de un contract „beton”.

La momentul revenirii sale, publicația Gazzetta.gr a informat că Răzvan Lucescu are un salariu anual de 1.7 milioane de euro, care poate ajunge până la 1.85 de milioane cu anumite bonusuri de performanță.

Playsport a aflat că aducerea lui Răzvan Lucescu întâmpină probleme din cauza unei clauze de reziliere din contractul lui Răzvan Lucescu. Antrenorul român a acceptat, în momentul în care a semnat contractul, să i se pună o clauză de 5 milioane de euro în cazul în care acesta dorește să plece. Însă Lucescu jr. a primit acceptul patronului de la PAOK să plece dacă i se dau 3 milioane de euro.

Astfel, pentru a prelua echipa națională în acest moment, fie el, fie Federația, trebuie să le achite grecilor această sumă pentru a rezilia contractul unilateral. Actuala înțelegere a lui Răzvan Lucescu expiră abia în iunie 2024.

Oficialii Federației vor avea mult de muncă pentru a-l convinge pe patronul lui PAOK să renunțe la antrenorul român

Iar proprietarul grec al clubului, Ivan Savvidis, este cunoscut pentru faptul că nu este dispus să facă niciun fel de concesii în astfel de cazuri. De exemplu, când Lucescu a plecat la Al Hilal în 2019, a făcut-o pentru că saudiții au achitat clauza de reziliere de două milioane de euro pe care o avea antrenorul la acel moment.

Grecii îl consideră pe fiul lui Mircea Lucescu cel mai mare antrenor din istoria lui PAOK. El este singurul care a adus în același sezon pe „vulcanul” Toumba și campionatul și Cupa Greciei. Se întâmpla la finalul sezonului 2018-2019.

De asemenea, „vulturii” câștigaseră Cupa și în sezonul anterior și au fost foarte aproape și de titlu. Atunci, ei au fost depunctați pe final de sezon, după ce patronul echipei a intrat pe teren în timpul unui meci cu AEK Atena, purtând la brâu un pistol.

Răzvan Lucescu a mai pregătit naționala României în perioada aprilie 2009-iunie 2011. El este selecționerul cu cea mai slabă clasare într-o campanie de calificare la un turneu final. Cu el la cârmă, România a terminat pe locul 5 grupa de calificare pentru Campionatul Mondial din 2010.