Probleme mari pentru fanii Universității Craiova. Poliția din Polonia a intervenit în forță pentru a-i opri

Ștefănescu Dragoș / 05.08.2022, 14:26
Probleme mari pentru fanii Universității Craiova. Poliția din Polonia a intervenit în forță pentru a-i opri

Joi seară, Universitatea Craiova a înfruntat formația Zorya Luhansk în prima manșă din turul trei preliminar Conference League. Eleviii lui Laszlo Balint au pierdut partida cu scorul de 0-1. Fanii olteni au făcut însă un adevărat spectacol pirotehnic în tribunele arenei din Lublin. Forțele de ordine au intervenit însă imediat și au luat măsuri drastice. Astfel, câțiva fani ai Universității Craiova au primit amenzi și interdicții pe stadion.

Fanii Universității Craiova au avut probleme la Lublin. Câțiva olteni au primit amenzi și interdicii pe stadion

Joi seară, Universitatea Craiova a înfruntat formația Zorya Luhansk în prima manță din turul trei preliminar Conference League. Din cauza războiului din Ucraina, partida s-a disputat pe teren neutru, la Lublin, în Polonia.

Universitatea Craiova a jucat foarte slab, nereușind să pună probleme formației ucrainene. Zorya a profitat de forma slabă a elevilor lui Laszlo Balint și s-a impus cu scorul de 1-0 prin golul înscris de Nahnoynyi în mintul 56. Înfrângerea Universității Craiova este cu atât mai surprinzătoare având în vedere că Zorya nu mai jucase niciun meci oficial de anul trecut.

În schimb, fanii Universității Craiova au făcut spectacol în tribunele arenei din Lublin. În repriza a doua  fanii olteni au fost evacuați de către forțele de ordine după ce au aprins mai multe fumigene, torțe și petarde. Ulterior, fanii români au fost reprimiți pe stadion dar câțiva dintre ei au fost reținuți de poliție. Aceștia au primit amenzi și restricții pe stadion.

După aceste incidente, fanii ucraineni și polonezi prezenți pe stadionul din Lublin au scandat numele Universității Craiova în semn de solidaritate cu fanii olteni.

Laszlo Balint, uluit după înfrângerea cu Zorya Luhansk

Dezamăgirea a fost foarte mare în tabăra Universității Craiova după înfrângerea cu Zorya Luhansk. Laszlo Balint a fost efectiv buimăcit de evoluția extrem de slabă a elevilor săi. Totuși, tehnicianul este încrezător că Universitatea Craiova poate întoarce acest rezultat în meciul retur.

N-am făcut un meci bun, asta e e realitatea. Știam că jucăm împotriva unei echipe care pasează foarte bine, aveam nevoie să fim compacți, agresivi. Marea problemă e că n-am avut personalitate. Când am intrat în posesie, am făcut greșeli. Dar e un scor care poate fi întors, cu gândul ăsta plecăm la retur.

Am fost temători azi. În prima repriză, n-am fost agresivi, n-am recuperat multe mingi în față. Chiar dacă n-au avut ei mari ocazii în prima repriză, am cedat prea ușor inițiativa. Și când recuperam, pierdeam prea ușor mingea. Aici a fost problema.

Am luat gol din fază fixă. E un semn de întrebare asta. Trebuie să fim mai responsabili, nu mă așteptam să avem probleme la faze fixe, avem jucători cu talie, cu experiență, dar iată că am pierdut dintr-un moment static. Nu producem atât cât ne-am dori în atac. Trebuie să analizăm repede ce putem îndrepta, ce putem să facem”, a declarat Balint la Digi Sport.