Probleme pentru Bianca Andreescu! Canadienii îi cariera sub semnul întrebării

Gabriel Peneș 12.03.2021, 21:54
Probleme pentru Bianca Andreescu! Canadienii îi cariera sub semnul întrebării

Probleme pentru Bianca Andreescu! Canadienii îi cariera sub semnul întrebării. Jucătoarea cu origini românești este într-o mare cumpănă. Iar conaționalii săi canadieni sunt îngrijorați de viitorul sportiv al cîștigătoarei US Open din 2019.

Probleme pentru Bianca Andreescu! Canadienii îi cariera sub semnul întrebării

Probleme pentru Bianca Andreescu! Canadienii îi cariera sub semnul întrebării. Actualul număr 9 mondial are mari dificultăți în a reveni pe terenul de tenis. Și la forma care a consacrat-o. Andreescu a făcut furori în 2019 când, la doar 18 ani, câștiga US Open într-o manieră entuziasmantă, învingând-o pe Serena Williams. Ea pătrundea în Top 10. Apoi, chiar la Turneul Campioanelor din acel an, au început problemele medicale.

2020 nu a fost doar un an dominat de pandemie, ci și de accidentări, pentru Bianca. Practic, vreme de 15 luni, ea nu a mai putut participa la vreun turneu din circuitul WTA. Într-un fel, chiar pandemia a ajutat-o să-și păstreze, chiar în aceste condiții, un loc fruntaș în topul jucătoarelor. Asta, pentru că numărul turneelor anulate a fost mare, iar jucătoarele nu au putut schimba dramatic clasamentele stabilite încă de la finalul lui 2019.

A lipsit de pe teren timp de 15 luni din cauza accidentărilor

Din cauza accidentărilor la genunchi și talpa piciorului, Andreescu a revenit pe teren abia la Australian Open 2021. Chiar a trecut de Mihaela Buzărnescu în primul tur. Apoi, a fost eliminată de taiwaneza Su-Wei Hsieh care avea să ajungă până în sferturile turneului. Apoi, sportiva din Canada a rămas în Australia pentru un turneu organizat la Melbourne. Acolo, Bianca a ajuns până în penultimul act, dar acolo a fost învinsă de Bouzkova în trei seturi disputate.

Apoi a declarat forfait pentru turneele de la Adelaide și Doha. Și nu se știe dacă va participa la Miami Open, ce începe pe 22 martie.  Drept urmare, jurnaliștii de la CBC se întreabă dacă Bianca va putea concura la cel mai înalt nivel din nou. „Chiar și în 2019, când a avut acea ascensiune remarcabilă, disponibilitatea Biancăi a fost o întrebare constantă. O luăm din nou acum?”, a notat sursa citată, conform eurosport.ro.

Situația Biancăi Andreescu a fost comparată cu cea a argentinianului Juan Martin del Potro de fosta jucătoare, Mary Carillo. Cariera jucătorului argentinian a fost stopată în câteva rânduri de probleme medicale. Del Potro a ajuns, totuși, să câștige US Open și încă 21 de turnee, inclusiv argintul olimpic. Dar în 2018, când era pe locul 3 ATP, accidentările au revenit. De atunci, argentinianul a jucat foarte puțin, „alunecând” până pe locul 156 ATP. Iar cariera lui pare terminată în acest moment. E drept, însă, del Potro are deja 32 de ani și nu 20 ca Andreescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe