Probleme pentru Rafael Nadal. Din 2016 nu s-a mai întâmplat așa ceva

Ștefănescu Dragoș / 13.05.2022, 21:56
Probleme pentru Rafael Nadal. Din 2016 nu s-a mai întâmplat așa ceva

Rafael Nadal a pierdut în fața lui Denis Shapovalov în optimile de finală ale turneului de la Roma. Din anul 2016, Nadal nu a mai ratat de două ori consecutiv accederea în semifinalele unui turneu jucat pe zgură. Problemele medicale și-au pus amprenta pe evoluțiile spaniolului.

Rafael Nadal a fost eliminat în optimile turneului de la Roma. Spaniolul a bifat astfel o premieră negativă a ultimilor 6 ani

Rafael Nadal (4 ATP) l-a înfruntat pe Denis Shapovalov (16 ATP) în optimile turneului de la Roma. În mod surprinzător, canadianul a câștigat partida cu scorul de 1-6, 7-5, 6-2.

Primul set nu anunța dezastrul ce urma pentru Nadal. Spaniolul și-a impus jocul și a câștigat setul cu scorul de 6-1. Problemele medicale ale lui Nadal au schimbat însă soarta meciului. În setul doi, Shapovalov a revenit spectaculos și a câștigat cu 7-5. Setul decisiv a fost dominat de canadian care s-a impus cu scorul de 6-2. Astfel, după două ore și 38 de minute, Shapovalov s-a impus cu scorul de 1-6, 7-5, 6-2 și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției.

Cu această înfrângere neașteptată, Rafael Nadal a bifat o premieră negativă după mulți ani de succese uluitoare. Este pentru prima oară din 2016 când spaniolul ratează de două ori consecutiv accederea în semifinalele unui turneu jucat pe zgură. În acest an, Nadal a fost eliminat și în sferturile de finală ale turneului de la Madrid.

Rafael Nadal, chinuit de dureri în timpul meciului cu Denis Shapovalov

Este cunoscut faptul că Rafael Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss, care se manifestă prin formarea unei necroze a osului navicular. Este vorba despre o maladie extrem de rară, care este incurabilă. Astfel că sportivul iberic, la fel ca ceilalți oameni care se confruntă cu această problemă, trebuie să învețe să se adapteze și să trăiască cu aceasta.

Doar că pentru un sportiv de performanță, și mai ales pentru unul de acest nivel, acest lucru este extrem de complicat. Asta pentru că cei care suferă de această afecțiune au momente în care pur și simplu nu fac față durerii provocate de ea. Rafael Nadal a dezvăluit că acest lucru i s-a întâmplat lui în timpul meciului cu Shapovalov. El a explicat că durerea a apărut undeva la jumătatea setului secund, iar la un moment dat în timpul meciului a devenit chiar insuportabilă.

Am din nou dureri la picior. Nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăieşte cu această accidentare. Nu este nimic nou. Asta este. Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi. Iar la un moment dat a devenit insuportabil. Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Astăzi (joi), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu”, a spus Nadal, conform atptour.com.