Probleme uriașe la naționala României. Patru fotbaliști au fost depistați pozitiv la Covid-19. Edi Iordănescu a făcut două convocări de urgență

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.03.2022, 10:34
Probleme uriașe la naționala României. Patru fotbaliști au fost depistați pozitiv la Covid-19. Edi Iordănescu a făcut două convocări de urgență

Naționala României se confruntă cu mari dificultăți înaintea amicalului de marți din Israel. Problemele de lot existențe înaintea partidei cu Grecia de pe Stadionul Steaua s-au agravat la scurt timp după fluierul final.

Federația Română de Fotbal a anunțat sâmbătă dimineață că 4 fotbaliști au fost depistați pozitiv la testul Covid-19. Este vorba despre Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Florin Tănase și Deian Sorescu. De asemenea, și Florin Constantinovici, membru al staff-ului tehnic al naționalei, se află în aceeași situație.

Naționala României a pierdut patru jucători importanți înaintea meciului amical din Israel

În acest context, Edi Iordănescu a fost nevoit să facă două convocări de urgență. Selecționerul i-a solicitat naționalei de tineret conduse de Florin Bratu pe Claudiu Petrila de la CFR Cluj și pe Darius Olaru de la FCSB.

În urma testării PCR, 4 jucători ai echipei naționale au fost depistați pozitivi, împreună cu un membru al staff-ului. În condițiile în care, la testările PCR premergătoare intrării în cantonament, toate rezultatele au fost negative.

Astfel, Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase, alături de Florin Constantinovici, au ieșit din programul tricolorilor și au intrat în izolare.

În același timp, mai mulți jucători acuză în continuare simptome de viroză respiratorie sau gripă și nu se pot pregăti normal. În concluzie, cazuri de COVID, gripă și viroză, o situație fără precedent cel puțin în istoria recentă a tricolorilor.

În acest context, au fost convocați de urgență Claudiu Petrila (CFR Cluj), care se afla în cantonamentul României U21 de la Buftea, și Darius Olaru (FCSB)”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

Ghinion teribil pentru Deian Sorescu

Sunt șanse destul de mari ca situația să scape de sub control în următoarele zile. Este evident că cei 5 au intrat în contact cu ceilalți jucători și membri ai staff-ului tehnic în această săptămână.

Astfel că este posibil ca numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 din cadrul lotului naționalei să „explodeze” până la meciul din Israel. Mai ales că Răzvan Marin, Alexandru Mitriță și Florin Tănase au fost pe teren contra Greciei.

Cel mai mare ghinionist al acestei întâmplări nefericite este Deian Sorescu. Fotbalistul polonezilor de la Rakow Czestochowa fusese de asemenea convocat de urgență, cu o zi înaintea meciului cu Grecia, după ce au izbucnit primele probleme medicale în lotul naționalei României.

Naționala României va juca marți, de la ora 20:45, la Netanya contra naționalei statului Israel, într-un meci amical. Partida va putea fi urmărită în format live text pe playsport.ro și la TV pe Pro X.