Jucătoarea de tenis Paula Badosa a mărturisit în cadrul unui interviu că s-a confruntat cu probleme mari de sănătate. Sportiva aflată pe locul 4 mondial a suferit de depresie, denumită „boala secolului”.
Cunoscuta tenismenă spaniolă a fost asemănată deseori cu Maria Sharapova. Ea ajunsese la un moment dat să creadă că poate să câștige orice meci. Când a văzut că nu este atât de ușor să le ți piept jucătoarelor importante din circuit a cedat.
Sportiva de top 10 WTA a mărturisit că s-a luptat ani întregi cu boala care și-a pus amprenta asupra mai multor sportivi.
Mi s-a spus că voi fi următoarea Maria Sharapova. Eram tânără și nu eram pregătită pentru o asemenea presiune și astfel de așteptări. A fost foarte nesăbuit să cred că pot câștiga fiecare meci. Câțiva ani am suferit de depresie și anxietate. Am avut probleme de sănătate mintală. Creierul meu nu era pregătit să asculte toate aceste lucruri și să concureze. Nu eram destul de matură ca să înțeleg cum să fac față acestor emoții. Timp de doi sau trei ani am încercat să mă lupt cu depresia. A fost foarte greu, pentru că nu am urcat în clasament și am pierdut foarte mult.”, a declarat Paula Badosa într-un interviu acordat pentru WTA.
Paula Badosa opens up on her battle with anxiety, depression https://t.co/eCIsAa4frd
— TennisWorld USA (@TennisworldUSA) October 16, 2022
Și Ronaldo Luis Nazario a picat în depresie. Fostul jucător de fotbal brazilian a recunoscut că de mai mulţi ani se luptă cu această boală. El a apelat la ajutorul medicilor pentru a învinge depresia.
Da, astăzi fac terapie. Au trecut doi ani şi jumătate şi înţeleg mult mai bine ce am trăit inainte. Mă uit înapoi şi văd că da, am fost expuşi la un stres psihic foarte, foarte mare şi fără nicio pregătire pentru asta.
De asemenea, pentru că nu era nicio preocupare pentru sănătatea mintală a jucătorilor, astăzi sunt mult mai bine pregătiţi, primesc îngrijirile medicale necesare. În vremea mea, nu era nimic din toate astea. Se ştie de o viaţă că fotbalul poate fi o sursă de mare stres şi poate avea o greutate enormă în restul vieţii unui jucător.
Realitatea este că nici măcar nu ştiam că există acest tip de problemă. Acest subiect a fost absolut ignorat de generaţia noastră. Mulţi, desigur, au trecut prin momente groaznice, chiar de depresie, din cauza lipsei de intimitate, a lipsei de libertate… Este adevărat că problemele au fost foarte evidente, dar soluţiile nu au fost disponibile imediat.”, a afirmat Ronaldo Nazario, potrivit Marca.