Profeția lui Patrick Mouratoglou pentru viitorul apropiat. Pe cine vede antrenorul Simonei Halep mare favorit la Wimbledon 2022

Giosanu Catinca / 19.06.2022, 09:34
Profeția lui Patrick Mouratoglou pentru viitorul apropiat. Pe cine vede antrenorul Simonei Halep mare favorit la Wimbledon 2022

Celebrul antrenor de tenis Patrick Mouratoglou a vorbit despre următorul turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon. Tehnicianul a spus pe cine vede favorit la Wimbledon 2022.

Pe cine vede Patrick Mouratoglou favorit la Wimbledon 2022

Cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon, va începe peste o săptămână. Turneul de tenis va avea loc în perioada  27 iunie – 10 iulie.

Fostul antrenor al Serenei Wiliams, Patrick Mouratoglou, consideră că italianul Matteo Berrettini (26 de ani, 10 ATP) este principalul favorit la câștigarea trofeului de la Wimbledon 2022.

Este minunat să îl văd pe Matteo Berrettini revenind pentru sezonul de iarbă, după ce a fost operat la încheietura mâinii în martie. Sunt entuziasmat să văd revenirea lui. Cred că va fi o adevărată amenințare pentru jucătorii de top, în special pe iarbă, datorită stilului său de joc puternic și a capacității sale de a menține punctele scurte.”, a spus Patrick Mouratoglou, potrivit eurosport.ro.

Matteo Berrettini, lăudat de antrenorul Simonei Halep

Matteo Berrettini s-a calificat sâmbătă în finala turneului pe iarbă de la Queen’s Club, după ce l-a învins pe olandezul Botic van de Zandschulp.

Italianul a fost lăudat de antrenorul Simonei Halep pentru felul cum joacă pe iarbă. Antrenorul Patrick Mouratoglou a scos în evidență calitățile sportivului și spune că și cei mai buni jucători ar trebui să se teamă de el.

Iată trei motive pentru care nu vreți să jucați cu Matteo pe iarbă, să vă temeți de el. În primul rând, are un serviciu uriaș. Nu este doar puternic, ci și super precis. Pe iarbă, este și mai dificil de returnat, ceea ce îi permite lui Matteo să câștige multe puncte gratuite. Acest lucru îi presează pe adversarii săi să își câștige game-urile de serviciu.

Doi, forehandul său este unul dintre cele mai mari din circuit. Având o astfel de armă îi permite lui Matteo să mențină punctele scurte, ceea ce este esențial pe iarbă. În game-urile sale de serviciu, dacă returul revine, Matteo își găsește forehandul și caută să își pună adversarul pe fugă sau să lovească un winner.

În al treilea rând, el are un slice eficient. Deși reverul este lovitura sa mai slabă, Matteo a dezvoltat un slice foarte bun, ceea ce este ideal pe iarbă. O folosește pentru a-și forța adversarii să lovească în sus, oferindu-i mai multe oportunități de a ataca cu forehandul.”, a mai spus Mourataglou.