Prunea reacționează după dezvăluirile lui Cîrjan din PlaySport: „Știu și nume, dar aș pune în niște ipostaze foști jucători ai României”

Iosif Pintilie 29.03.2023, 18:09
Prunea reacționează după dezvăluirile lui Cîrjan din PlaySport: „Știu și nume, dar aș pune în niște ipostaze foști jucători ai României”

Cătălin Cârjan, jucătorul român ce evoluează pentru Arsenal, a vorbit, în exclusivitate pentru Playsport.ro, despre problemele care există la naționalele de tineret ale României.

Fotbalistul, considerat una dintre marile speranțe ale fotbalului nostru, nu a fost convocat la loturile naționale de tineret, deși inițial i s-ar fi transmis că va fi chemat la U21. Ulterior, a fost informat că va fi ”retrogradat” la U20, dar pentru că s-a declarat nemulțumit de asta, a ajuns să nu fie chemat.

Prunea îi dă dreptate lui Cârjan

Una dintre acuzațiile aduse de Cătălin Cârjan este către Mihai Stoichiță, managerul tehnic al FRF și omul pe care Burleanu l-a trimis să se ocupe de toate loturile naționale, de la tineret la seniori.

Cârjan ne-a spus că Stoichiță făcea schimbările în timpul partidelor, intrând peste selecționer. Acestea nu erau făcute pe merit sportiv, ci pe prietenie, pentru că managerul tehnic al FRF a fost observat cum a plecat cu mașina părinților unui jucător ce era titular incontestabil, deși nu era cel mai bun.

Mai mult, el a povestit cum, fiind conștient că tatăl său l-ar fi văzut pe Stoichiță în timp ce comanda schimbări, acesta i-ar fi arătat un fermuoar peste gură.

Florin Prunea, contestatar vehement al lui Răzvan Burleanu și al echipei sale, a comentat aceste acuzații, spunând că sunt bine-cunoscute schimbările pe c are le face Stoichiță.

Fostul portar al ”Generației de Aur” a spus că știe personal cazul unor foști jucători ai României, dar nu a vrut să dezvăluie numele celor ce au fost împinși în teren de Stoichiță.

„Nu spune nimic nou. Noi spunem de foarte mult timp. A spus-o Marcel Pușcaș din interior, când era în cadrul FRF. Astea sunt lucruri evidente, noi, din lumea fotbalului, le știm.

Eu știu și nume, dar aș pune în niște ipostaze niște foști jucători ai României care nu merită o asemenea… mă rog”, a spus Florin Prunea, la Digisport.

Ce ne-a spus Cătălin Cârjan despre Mihai Stoichiță

Cătălin Cârjan susține că se cunoaște cu Mihai Stoichiță de când avea 14 ani. Încă de la prima întâlnire, acesta a observat injustițiile pe care le producea managerul tehnic al FRF, spunând despre omul federației că încerca să îi manipuleze psihic pe apropriații săi să creadă că este un fotbalist slab.

”Pe domnul Stoichiță îl știu de la 14 ani, de la prima acțiune pe care am avut-o la Piatra Neamț, când s-a format lotul U15. Eram un copil, dar jucam și marcam în Liga a 3-a. De la 10 ani jucam la seniori. Eram lăudat zilnic de antrenorii naționalei, dar în ziua primului meci cu Moldova mi s-a spus că nu am fizic și că sunt rezervă. La 1-0 pentru Moldova am fost băgat în teren în ultimele 10 minute și am marcat. După meciul al doilea, domnul Stoichiță servea masa cu părinții a doi jucători care fuseseră titulari în ambele jocuri. A și plecat cu ei în mașină spre București. Apoi, la 16 ani, la o acțiune cu o dublă împotriva Italiei, am fost printre puținele rezerve neutilizate în primul joc.

Mă antrenasem foarte bine, după ce tocmai revenisem de la un stagiu cu Arsenal. Țin minte că cei de acolo mă lăudaseră și le spuseseră tatălui și agentului meu că sunt top class. În cel de-al doilea meci cu Italia am fost titular. La încălzire, singurul nume care se auzea era Cîrjan. Cum am fost certat de domnul Mogoșanu, care era selecționer, nu am fost certat de nimeni niciodată. Tot felul de motive inventate, că nu stau bine, că nu trebuia să pasez într-o parte, ci în alta. Repet, asta era la încălzire. Am înțeles acum că tot circul ăla era făcut cu dedicație, nu mai sunt un copil. Voiau sa-mi ia increderea și să mă facă să nu fiu concentrat. Am fost schimbat în repriza a doua, aproape că n-am atins mingea pentru că se juca numai lung la cererea antrenorilor. Schimbările nu erau făcute de antrenor ci de domnul Stoichiță.

Domnul Stoichiță îl trimitea pe unul dintre oamenii săi să transmită antrenorilor schimbările, l-a văzut tatăl meu, care se afla în apropiere. Pot să confirme și alte persoane care erau acolo. La finalul meciului, domnul Stoichiță s-a întors către tata și i-a făcut semn să-și pună fermoar la gură, ca și cum eram un fotbalist slab despre care nu are ce să se comenteze. Tot el a zis că n-am venit la meciurile cu Argeș și cu Steaua ca să joc la U23 în Dubai. Dacă dumnealui îi crede pe Odegaard, Gabriel, Nketiah, Lacazette, Dembele, Tonali, Tătărușanu, Rebic sau Origi jucători de nivel U23, sunt mândru că le-am fost alături”

Întreg interviul cu Cătălin Cârjan poate fi citit aici.

Urmăriți Playsport.ro și pe